Alpha Makelaardij

Krugerlaan 71
2806 EC GOUDA
Vraagprijs € 850.000,- kosten koper
Omschrijving
Omschrijving
Wonen in een Monument met een A-label? Dat is NU mogelijk! Dit prachtige 2/1-kap herenhuis met heel mooie en rijke, karakteristieke elementen én veel duurzame, energiebesparende voorzieningen. Al is het fijnst aan dit huis de geweldige sfeer. Gecombineerd met ruimte en een heerlijke tuin. Een uniek pand in een fraaie straat op korte afstand van de binnenstad, het station, scholen en groen.

Bouwjaar 1908. Het woonoppervlak bedraagt 192 m², de inhoud 725 m³. Gelegen op 221 m² eigen grond.

De indeling is als volgt:
begane grond: entree via 4 treden, overdekt, monumentaal portiek, entree, vestibule met meterkast, klapdeur naar de gang met trapopgang, kelderkast, toilet. Ruime, gezellige kamers-en-suite met marmeren schouwen en open haard, glas-in-lood schuifdeuren, vaste (open) kasten, schuifdeuren naar de sfeervolle serre met openslaande deuren. Luxe, half-open keuken voorzien van een L-vormig granieten aanrechtblad, rvs spoelbak met 100 graden-kraan, 5 pits gaskookplaat, afzuigkap, oven, vaatwasser, koelkast en deur naar de tuin.
1e verdieping: overloop met authentiek fontein, toilet, grote slaapkamer aan de achterzijde met schuifkastenwand, marmeren schouw, openslaande deuren naar een balkon. Twee slaapkamers aan de voorzijde, waarvan één eveneens met een marmeren schouw. Badkamer (geheel antraciet betegeld) voorzien van een inloopdouche, waskom op een houten blad, hangende kasten en een raam.
2e verdieping: overloop, leuke slaapkamer aan de achterzijde met vaste kasten, slaapkamer voorzijde met Velux dakraam en toegang tot inpandige bergruimte. Slaapkamer voorzijde met mooi boograam met glas-in-lood.

Bijzonderheden:
*De fijne, lichte woonkamer heeft heel hoge plafonds met Jugendstil ornamenten. Op de vloer is eiken visgraat parket aangebracht. De wanden zijn glad afgewerkt.
*In de serre geniet je heerlijk van de ochtendzon.
*Mooi aangelegde tuin met terrassen en borders. De tuin is gelegen op het oosten. Door de diepte van ruim 12 meter heb je ook aan het eind van de dag nog zon in de tuin.
*In 2006 is een grote en mooi afgewerkte schuur van 24 m² gerealiseerd. De betonplaat is onderheid, aan de achterzijde is een schuifpui naar de achtergelegen poort. Een ideale stallings- en klusruimte.
*Aan de voorzijde bevindt zich voor de tuin een gemeenschappelijk smeedijzeren toegangshek (ook monumentaal).
*Door de aanwezigheid van de voortuin en de hogere ligging van de begane grond (circa 1 meter hoger dan het straatniveau) heb je in huis veel privacy.
*In 2022/2023 is een enorme slag op het gebied van isoleren en verduurzamen gedaan. De begane grondvloer is geïsoleerd, de buitenmuur (rechts) in geïsoleerd, het platte dak is voorzien van witte bitumineuze dakbedekking met isolatie. Hierop zijn 12 zonnepanelen aangebracht. Ook is een hybride warmtepomp geplaatst. Door de gehele woning is recentelijk het dubbel glas vervangen door HR++ glas. De groepenverdeling is vernieuwd en v.v. 3 x 25 Ampère zekeringen. Een zonneboiler in combinatie met combi-ketel was al aanwezig. Door alle deze voorzieningen is dit karakteristieke huis heel energiezuinig. Een bijzondere combinatie van de sfeer van een Monument en optimaal comfort anno nu.
*Het betreft een Gemeentelijk Monument met een bijzonder fraaie gevel. Het gemeenschappelijke, overdekte portiek is bereikbaar via een hardstenen trap met 4 treden. Prachtige tuitgevel met pinakels. Kroonlijst met sierlijke "korbelen". Aan de binnenzijde zijn veel authentieke Jugendstil elementen, zoals stucplafonds, glas-in-lood, schuifdeuren, paneeldeuren, bijzondere plavuizen in de hal en een fraai trappenhuis.
*Kom kijken en laat je verrassen in dit fijne gezinshuis met maar liefst 6 slaapkamers en 2 badkamers!

EEN HUIS KOPEN? NEEM JE EIGEN NVM-AANKOOPMAKELAAR MEE!

Afmetingen:
begane grond:
woonkamer:
-voorzijde 4.81 x 3.66 m.
-achterzijde 4.85 x 3.66 m.
serre: 3.73 x 2.42 m.
keuken: 3.44 x 1.99 m.
1e verdieping:
slaapkamer 1 achterzijde: 5.77 x 3.66 m.
slaapkamer 2 voorzijde: 4.75 x 3.66 m.
slaapkamer 3 voorzijde: 3.43 x 2.00 m.
badkamer I: 3.56 x 1.99 m.
balkon: 4.26 x 2.60 m.
2e verdieping:
slaapkamer 4 achterzijde: 4.48 x 3.44 m.
slaapkamer 5 voorzijde: 3.86 x 3.32 m.
slaapkamer 6 voorzijde: 4.19 x 2.38 m.
badkamer II: 3.43 x 2.37 m.
bergruimte: 3.22/2.40 x 1.96 m.
Plattegronden