Alpha Makelaardij
Alpha Makelaardij B.V.

Aankoop

Aankoopmakelaar 

Bij aankoop helpen we je in het maken van de juiste keuze voor je nieuwe huis. Jij voelt of dit je nieuwe thuis is, wij kijken naar de praktische, bouwkundige en juridische zaken en houden je met beide benen op de grond, zodat jouw thuisgevoel genieten wordt.

Alleen: waar moet je op letten? Is de vraagprijs bijvoorbeeld reëel en met welk bod moet je beginnen? Zijn er gebreken bekend, hoe zit het met de fundering? Wat blijft er allemaal achter in de woning? Welke ontbindende voorwaarden moet je opnemen en hoe lang? Bij een appartement: hoe zit het met de VvE, staat er groot onderhoud op stapel? Wanneer is een overeenkomst bindend en wat als er nog een tweede bieder is?

Zoek hulp bij zo’n belangrijke aankoop! Als je DE woning hebt gezien, neem je contact op met Alpha Makelaardij!

Lees meer...
Lees minder

Bel ons en wij gaan met je mee! Je bent dan verzekerd van een objectieve en messcherpe onderhandeling, waarbij wij alles voor je regelen.

Laat ons je begeleiden bij aankoop van een woning tegen een aantrekkelijk tarief.

In de prijsklasse tot € 500.000,- is ons tarief € 3.000,- + 10% over het verschil tussen de vraagprijs en de koopprijs (mits deze lager is dan de vraagprijs uiteraard). Bij woningen met een koopsom vanaf € 500.000,- zijn de kosten € 4.000,- + 10% over het verschil tussen de vraagprijs en de koopprijs. Zo weet je zeker dat wij altijd voor de beste koopprijs gaan. Een win-win-situatie dus! Als je een afspraak wilt maken over een vast tarief, kan dat ook.

Bij de prijsklasse vanaf € 1.000.000,- zal het tarief afhankelijk van de werkzaamheden worden vastgesteld.

Tegenwoordig dienen zich soms meerdere bieders tegelijk aan. Of is een zogenaamde “bieden vanaf-prijs” van toepassing. Onderhandelen over de vraagprijs wordt dan vaak moeilijk. Op dat moment is het zaak dat we met jou een heel goede biedingsstrategie bepalen, zodat jij alsnog de beste deal sluit. Wanneer deze situatie aan de orde is hanteren wij bij voornoemde prijscategorieën een vast tarief van respectievelijk € 3.500,- en € 4.500,-.

Alle tarieven zijn inclusief BTW.

De eerste drie bezichtigingen zijn bij het loon inbegrepen. Voor elke extra bezichtiging en/of voorbereidende werkzaamheden brengen wij € 150,- in rekening.

Alpha Makelaardij als aankoopmakelaar: wat doen wij nou precies voor je?

 • De woning die je hebt gevonden gaan wij samen bezichtigen.
 • Wij vragen de relevante informatie op, zoals het Bewijs van Eigendom, Akte van Splitsing, stukken VvE, de Vragenlijst en bestuderen dit voor je.
 • Wij informeren bij de gemeente, Kadaster en bodemloket over de bestemming, verontreiniging, ondergrondse tanks, publiekrechtelijke verplichtingen.
 • We maken een uitgebreid bezichtigingsverslag met hierin onze bevindingen over de woning, uitleg over de bijbehorende stukken, verslag van ons onderzoek, bouwkundige staat van de woning voor zover waarneembaar, onderzoek naar de marktwaarde, advies over de realistische marktwaarde van de woning, advies over de onderhandelingen met alle voorwaarden.
 • We voeren de onderhandelingen voor je en altijd in overleg.
 • Na de aankoop: controleren van de koopakte, regelen van de bouwkundige keuring en ook hierbij aanwezig zijn, koopakte toelichten aan u in een persoonlijk gesprek en samen met je ondertekenen.
 • Adviseren over een goede notaris en eventueel – indien gewenst – adviseren over een goede hypotheekadviseur.
 • Bewaken van de belangrijke data uit de koopakte.
 • Controleren van de stukken van de notaris voor de overdracht.
 • Voorafgaand aan de overdracht inspecteren van de woning.
 • Meegaan naar de notaris en de sleuteloverdracht.
 • Eventuele afwikkelingen.