Alpha Makelaardij

Fluwelensingel 88
2806 CE GOUDA
Vraagprijs € 650.000,- kosten koper
Omschrijving
Omschrijving
Monumentaal, halfvrijstaand herenhuis met maar liefst 4 slaapkamers, een fijne, beschut gelegen achtertuin, heerlijk zonnig terras én een eigen (!) parkeerplaats.

Goede ligging aan de singel met mooi zicht op de historische binnenstad en het Houtmansplantsoen. De woning heeft een imposante uitstraling met een karakteristieke gevel met hardstenen bordestrap naar de bel-etage.

Bouwjaar 1860. Het woonoppervlak bedraagt 154 m², de inhoud 570 m³. Gelegen op 105 m² eigen grond.

De indeling is als volgt:
souterrain: lange gang, bereikbaar vanaf de straatzijde, met toegang tot een ruime inpandige berging (stahoogte 1.75 meter) aan de voorzijde met een originele granitovloer. Aan de achterzijde bevindt zich een badkamer met een groot bubbelbad (momenteel niet in gebruik), wastafel met meubel en een toilet. Separate wasruimte. Verder een bergkast, meterkast en de cv-ruimte, met nieuwe combiketel (2020). Toegang tot de tuin.

Woonverdieping/bel-etage: entree via mooie bordestrap, vestibule en gang met lambrisering. Trappenhuis met toegang tot het souterrain en de 1e verdieping. Gezellige woonkamer aan de voorzijde met hardstenen schouw, stucplafond met (nieuw) ornament, vaste kast en uitzicht op de stadssingel. Leuke, ruime woonkeuken aan de achterzijde met zicht op de tuin. De keuken (2007) is voorzien van een diep hardstenen aanrechtblad, keramische spoelbak, 5-pits Boretti fornuis met grillplaat en twee ovens, vaatwasser en koelkast. De keuken heeft een gestuukt plafond met ornament. Openslaande deuren naar het ruime balkon/terras over de volle breedte van het huis. Via de trap is vanuit hier ook de tuin bereikbaar.

1e verdieping: overloop, ruime slaapkamer aan de achterzijde met openslaande deuren met Franse balkons. Aan de voorzijde een werk-/zit-/slaapkamer met grote ramen, airconditioning en mooi uitzicht. Beide kamers hebben een handgemaakte houten sierschouw. De heel fraaie, hagelnieuwe (!) badkamer is voorzien van een douche met zwart met glazen deuren, wastafel met meubel, hangend toilet, designradiator, een raam en mooie betegeling.

2e verdieping: grote overloop met een koekoek. Slaapkamer aan de voorzijde met koekoek en vaste wastafel. Grote slaapkamer aan de achterzijde met nieuwe dakkapel (2023) en kastenwand met schuifdeuren.

Bijzonderheden:
*De mooi hoge plafonds geven een fijn gevoel van ruimte!
*In de keuken en woonkamer liggen originele, mooi brede grenen vloerdelen (geschuurd en geolied in 2021). De gehele 1e verdieping is voorzien van een massief eikenhouten vloer. Op de 2e verdieping is in 2021 "eiken" laminaat aangebracht.
*Recent vernieuwde badkamer (augustus 2023).
*De wanden en plafonds zijn glad gestuukt.
*Mooie lichtinval in het huis door de hoge ramen. De woonverdieping bevindt zich ca. 1.80 meter boven straatniveau, en biedt daardoor veel privacy en een prachtig uitzicht op de stadssingel en het park.
*Fijne en zonnige tuin op het oosten van circa 30 m² met sierbestrating en achteruitgang (via naastgelegen poort).
*De grote inpandige berging biedt ruim gelegenheid voor het stallen van fietsen en als opslagruimte.
*Aan de achterzijde van het perceel bevindt zich de privé-parkeerplaats.
*Het schilderwerk aan de voorzijde (buitenzijde) is in augustus 2023 professioneel uitgevoerd.
*Dit Gemeentelijk Monument heeft een fraaie gevel, mooie paneeldeuren, schouw en een originele indeling met onder andere een bel-etage, die via de bordestrap te betreden is.
*Het pand is gelegen in een gebied, dat is aangewezen als beschermd stadsgezicht.
*Fijne, centrale ligging aan de rand van Kort Haarlem/rand centrum. De gezellige binnenstad en het station bevinden zich op loopafstand en de uitvalswegen zijn nabijgelegen.

EEN HUIS KOPEN? NEEM UW EIGEN NVM MAKELAAR MEE!

Afmetingen:
souterrain:
gang: 11.17 x 1.14 m.
berging: 4.41 x 3.25 m.
wasruimte: 2.32 x 1.94 m.
badkamer I: 3.60 x 2.53 m.

Woonverdieping/bel-etage:
entree met gang: 6.17 x 0.99 m.
woonkamer I: 20 m²
keuken: 4.65 x 3.78 m.
terras: 4.65 x 1.84 m.

1e verdieping:
overloop: 3.60 x 1.00 m/1.95 m.
woonkamer II: 16 m²
badkamer II: 2.24 x 1.16 m. + 2.10 x 0.88 m.
slaapkamer achterzijde: 4.65 x 3.87 m.

2e verdieping:
overloop: 3.55 x 2.78 m.
slaapkamer voorzijde: 4.27 x 3.55 m.
slaapkamer achterzijde: 4.27 x 3.42 m.
Plattegronden