Alpha Makelaardij

Westhaven 37
2801 PL GOUDA
Vraagprijs € 1.100.000,- kosten koper
Omschrijving
Omschrijving
Riant appartement met dakterras op de eerste verdieping en kantoorruimte op de begane grond in een statig Rijksmonument, gelegen op een hoek aan de gracht. Een uniek object met zowel aan de buiten- als binnenzijde prachtige karakteristieke elementen!

Het pand dateert van 1872. Het woonoppervlak bedraagt 155 m² op de verdieping. Het aantal m² kantoorruimte is in totaal 315 m². De inhoud van het gehele object is ruim 2.500 m³.

De indeling is als volgt:

Westhaven 37: begane grond: entree, hal annex vergaderruimte met visgraat parketvloer, meterkast, gang met portaal en toilet (geheel betegeld) en trapkast. Mooi lichte kantoorkamer links voor met parketvloer en grote ramen met zicht op de gracht. Grote kantoorruimte links met lichtkoepel en pilaren, kantoorruimte rechts met zijramen en openslaande deuren naar de hal. In het midden van de kantoorruimte bevindt zich een open gang naar een tussenruimte met marmervloer en voormalige kluisdeur. Kantoorruimte rechts met openslaande deuren en zijramen. Hal met hardstenen vloer en deur naar de parkeergarage. Kamer annex opslagruimte (nu in gebruik als serverruimte).
1e verdieping: bereikbaar via bordestrap met halverwege de cv-kast, overloop met vaste kast, portaal met hangend toilet en twee zijramen. Mooie kamers-en-suite over de gehele breedte aan de voorzijde, houten schuifdeuren met openslaande deuren, prachtige stucplafonds met ornamenten, marmeren schouw, vaste kasten en een geweldig weids uitzicht op de gracht en de brug. Originele keuken met zwart-beige tegelvloer, originele kast met schouw, hardstenen ombouw ten behoeve van elektrische kookplaat, combimagnetron, vaatwasser, close-in-boiler, koelkast en hardstenen blad met rvs spoelbak en vaste kast. Openslaande deuren naar slaapkamer links met ramen aan trappenhuiszijde en openslaande hardhouten ramen. Ruime badkamer met lei-look (beige en grijs) betegeling, plavuizen, groot bubbelbad met ombouw, wastafel, grote douchecabine, wasmachineaansluiting, radiator en vloerverwarming. Grote slaapkamer aan de achterzijde met marmerschouw en openslaande deuren naar privé terras voorzien van bankirai vlonders. De openslaande deuren naar dakterras van het belendende appartement, Korte Noodgodsstraat 7, mogen alleen in nood worden geopend.

Korte Noodgodsstraat 3: begane grond: grote kantoorkamer rechts voorzien van zijramen en trap naar entresol. De vrije hoogte van het entresol is 2 meter (onderbroken door een lager hangend stalen bint). Toegang tot een nette keuken voorzien van vaatwasser, koelkast, close-in-boiler, hardstenen blad, rvs spoelbak en hardstenen vloer. Hal, bereikbaar via entresol en vanuit trappenhuis/hal Korte Noodgodsstraat. Toilet met portaal en wastafel.

Bijzonderheden:
*begane grond: grenen kozijnen en enkelglas, systeemplafond en opbouw armaturen.
*Beide kantoorruimtes staan met elkaar in verbinding, maar kunnen van elkaar worden gesepareerd, elk met een eigen ingang.
*Het gehele appartement is voorzien van fraaie paneeldeuren en diverse prachtige stucplafonds met ornamenten.
*Ruim dakterras van circa 22 m².
*Het betreft een Rijksmonument, dat is gelegen in een gebied dat is aangewezen als Beschermd Stadsgezicht.
*Bij het object zijn twee Verenigingen van Eigenaars betrokken, waarvan één actief.

Geschiedenis voormalig postkantoor:
In de Middeleeuwen waren het vooral de Goudse schippers die de post meenamen naar andere steden. Binnen de stad werd de post bezorgd door bodes die door het stadsbestuur waren aangesteld. Sedert 1661 was er een "postveer" met postkoetsen en schepen op Rotterdam en Antwerpen. Ook ging er post mee met de trekschuit naar Amsterdam. Aan de Oosthaven kwam een eerste postkantoor. Pas in 1752 kreeg ons land een staatspostdienst, die een eeuw later grondig werd gemoderniseerd. De eerste postzegels verschenen en de postkoetsen werden vervangen door de posttrein. In 1872 verrees dit nieuwe postkantoor aan de Westhaven op de plaats van twee woonhuizen. Het deed dienst tot 1998.
Bron: Provincie Zuid-Holland.

EEN GRACHTENPAND KOPEN? NEEM JE EIGEN NVM-MAKELAAR MEE!

Afmetingen:
begane grond:
hal/ontvangstruimte: 6.09 x 4.95 m.
kantoor/directiekamer voorzijde: 5.08 x 3.86 m.
kantoor I: 5.63 x 5.05 m.
kantoor achterzijde: 5.27 x 4.93 m. + 4.70 x 4.16 m.
archiefruimte: 5.06 x 3.10 m.
kantoor II: 5.48 x 4.11 m.
kantoor III: 10.50 x 5.44 m.
Entresol:
kantoorruimte: 4.54 x 4.42/3.33 m.
pantry: 2.45 x 2.04 m.
hal: 2.60 x 2.20 m.
1e verdieping:
entree/overloop
woonkamers-en-suite: 53 m²
keuken: 5.31 x 3.15 m.
badkamer: 5.45 x 2.63 m.
slaapkamer midden: 4.76 x 4.95 m.
slaapkamer achterzijde: 6.84 x 4.84 m.
dakterras: 5.55 x 3.80 m.
Plattegronden