Alpha Makelaardij

Maak kennis met team Alpha Makelaardij: Linda

14 maart 2022

✨ Maak kennis met team Alpha Makelaardij: Linda! ✨

Deze reislustige makelaar zit niet graag stil. Met haar studieachtergrond en werkervaringen in Hong Kong en Nederland weet ze als geen ander hoe ze de juiste match vindt tussen koper en woning. In dit interview ontdek je al snel dat het makelaarschap echt op haar lijf geschreven is. Leer Linda kennen in dit interview.

 

“Linda, waarom maakt de makelaardij jou zo gelukkig?”

Linda: “In mijn rol als makelaar krijg ik de kans om mensen te helpen bij misschien wel één van de belangrijkste aankoopbeslissingen in hun leven, namelijk het kopen van een woning! Ik vind het ontzettend bijzonder om hier onderdeel van uit te maken.

Ik heb de studie Vastgoed & Makelaardij gevolgd. Al snel rolde ik in de Goudse makelaardij. De uitdaging in mijn werk als makelaar zit ‘em in het vinden van de juiste koper bij het huis. Dit zullen mijn collega’s je ook vast verteld hebben, haha. Maar het is echt zo!”

“Hoe zorg jij ervoor dat kopers zich op hun gemak voelen? Het kopen van een huis is immers een belangrijk keuze.”

Linda: “Juist om die reden vind ik het belangrijk dat openheid en eerlijkheid binnen het verkoopproces centraal staan. Duidelijkheid scheppen en denken in mogelijkheden kan helpend zijn tijdens een bezichtiging."

"Door de ervaring die ik zowel in het buitenland als in Nederland heb opgedaan, heb ik geleerd hoe belangrijk het verlenen van een dienst is.”

“Je hebt in het buitenland ervaring opgedaan. Vertel daar eens wat meer over!”

 Linda: “Haha, ja, dat klopt. Ik ben samen met mijn man destijds mee verhuisd naar Hong Kong. Hier hebben we samen een aantal jaar gewoond. Wie mij een beetje kent, weet dat stilzitten niet mijn ding is. Ik heb in Hong Kong dan ook van alles gedaan, o.a. vrijwilligerswerk en Nederlandse lesgegeven op een school.

“Ik kan me zo voorstellen dat ieder teamlid binnen Alpha Makelaardij haar eigen aanpak heeft. Wat kenmerkt de jouwe, Linda?”

 Linda: "Wat ik terugkrijg, is dat klanten mij enthousiast vinden. Ik bereid een afspraak uitgebreid voor en kan goed onthouden wat kijkers mij tijdens een bezichtiging vertellen. Dat zorgt er dus ook voor dat ik verhalen/bijzonderheden van vroeger kan oprakelen.”

“Hoe ben je bij Alpha Makelaardij terecht gekomen?”

Linda: “Mirna en ik kenden elkaar al lang uit het vak. We hebben contact gehouden, daardoor wist Mirna van mijn terugkomst naar Nederland en waren we er snel over eens dat ik bij Alpha Makelaardij aan de slag kon gaan.“

"Ik heb weleens in het ziekenhuis gezeten voor een overdracht,

omdat de koper eerder ging bevallen.”

“Wat is er zo leuk aan het team?”

Linda: “Het kantoor is het gezelligste kantoor dat er bestaat: leuke en enthousiaste collega’s. Er wordt geïnvesteerd in je als persoon. 

“Welke mijlpaal heb je nu al behaald in je carrière als makelaar?”

Linda: “Waar ik ontzettend trots op ben is dat ik op mijn 30ste Register Makelaar-Taxateur ben geworden. Ik vind het belangrijk om bij te blijven in het vak. Toen ik nog in Hong Kong woonde, vloog ik regelmatig terug naar Nederland om de verplichte educatie bij te houden.”

“Welke ervaring is je het meest bijgebleven?”

Linda: “Haha, ik maak nog wel eens wat mee. Zo heb ik ooit in het ziekenhuis gezeten voor een overdracht, omdat de koper eerder ging bevallen. De notaris kwam toen ook naar het ziekenhuis voor de sleuteloverdracht van de woning.

Maar ook een keer dat we een bezichtiging hadden en we in de achtertuin (welke aan het water lag) stonden. Je raadt het misschien al, de deur viel dicht en de sleutel lag binnen. Nadat we heldhaftig over de schutting van de buren waren geklommen (zij hadden namelijk gelukkig nog een reservesleutel) konden we weer via de voordeur naar binnen.”