Alpha Makelaardij

Klimaatakkoord

04 juli 2019

NVM vierkant achter Klimaatakkoord

Het Klimaatakkoord is 28 juni gepresenteerd en wordt waarschijnlijk nog voor het reces door het parlement besproken. NVM is blij dat het akkoord er nu is en dat ze haar inbreng terugziet.

Ger Jaarsma, voorzitter NVM: “Wij staan vierkant achter de doelstelling van het Klimaatakkoord, om in 2030 de helft minder CO2 uit te stoten dan we in 1990 deden. Daarom zat de NVM ook aan twee subtafels die vielen onder de groep van Diederik Samson en waar er over de maatregelen voor de gebouwde omgeving ging. Ons voornaamste punt is altijd geweest dat de maatregelen getemporiseerd worden uitgerold. Zo houd je draagvlak en voorkom je dat met name de consument met hoge rekeningen worden opgezadeld. Ik ben blij dat we dat ook terugzien in het uiteindelijke akkoord.” 

Ed Nijpels, voorzitter van het Klimaatberaad: “De krachtenbundeling die nodig was om tot dit akkoord te komen blijft nodig om de doelen ook daadwerkelijk te bereiken. Actieve betrokkenheid en gedeelde verantwoordelijkheid van overheden, bedrijfsleven, financiële wereld, maatschappelijke organisaties en andere stakeholders zijn daarvoor nodig. Dat past bij een maatschappelijk akkoord.”

Bron: NVM Update