Alpha Makelaardij

Burgemeester Martenssingel 24
2806 CV GOUDA
Vraagprijs € 500.000,- kosten koper
Omschrijving
Omschrijving
Verrassend ruime, karakteristieke eengezinswoning met 5 slaapkamers en een zonnige tuin! Op de begane grond aan 3 zijden vrij en op de verdiepingen extra groot, doordat de naastgelegen poort is overbouwd. Mooie ligging met aan de voorzijde groen en water. En op korte afstand van de binnenstad, het station, scholen en recreatievoorzieningen.

Bouwjaar 1927. Het woonoppervlak bedraagt 131 m², de inhoud 435 m³. Gelegen op 138 m² eigen grond.

De indeling is als volgt:
Begane grond: entree, vestibule met originele glastegel-lambrisering. Meterkast. Deur naar de gang met trapkast, toilet (hangend) + fontein. Mooie granito vloer. Heel lichte woonkamer met groot raam/erker aan de voorzijde en openslaande deuren aan de achterzijde. Half open keuken (2010) voorzien van L-vormig hardstenen aanrechtblad, rvs spoelbak, gaskookplaat, afzuigkap, combimagnetron, vaatwasser, granitovloer en deur naar de tuin.
1e verdieping: overloop, 2 slaapkamers aan de voorzijde, waarvan één met glas-in-lood bovenlichten, een vaste kast en openslaande deuren naar balkon. Nog 2 slaapkamers aan de achterzijde, beide met een vaste kast. Een van de kamers heeft ook nog een wastafel en openslaande deuren naar een balkon. Eenvoudige badkamer met douche, hardstenen wastafel, designradiator en mogelijkheid tot een toilet.
2e verdieping: ruime overloop met Velux dakraam, veel bergruimte, de wasmachineaansluiting en de cv-ketel (2017). Prachtige slaapkamer aan de achterzijde met brede dakkapel.

Bijzonderheden:
*echt een fijn familiehuis! De vele slaapkamers bieden goede mogelijkheden voor een gezin met kinderen.
*Op de begane grond is een “eiken” laminaatvloer met brede delen aangebracht. Alle slaapkamers zijn eveneens voorzien van laminaat.
*De bijzonder fraaie slaapkamer op de 2e verdieping is werkelijk nét af. In 2023 is hier een dakkapel aangebracht met kunststof kozijnen en dubbele beglazing. Vanaf hier heb je geweldig uitzicht op de Sint Jan’s Kerk, de Gouwekerk en molen De Roode Leeuw.
*In 2022 zijn in 3 slaapkamers kunststof kozijnen geplaatst. Nagenoeg de gehele woning heeft dubbele beglazing.
*De kruipruimte is voorzien van schelpen en HR++-korrels.
*Het huidige energieverbruik is zeer laag: 441 m³ gas en 2.068 kWh elektriciteit per jaar.
*De tuin is gesitueerd op het westen. Hier kun je lekker lang van de zon genieten. Eenvoudige houten berging. Achterom via de naastgelegen poort en met toegang tot het achtergelegen binnenterrein, dat toegang biedt tot garages.

Persoonlijke noot van verkoper:
Ruim 20 jaar geleden werden we verliefd op de mooie details van dit huis, de prachtige granito vloer, paneeldeuren en glas in lood. De laatste jaren hebben we nog veel vernieuwd in ons huis. Wat je zeker gezien moet hebben is het spectaculaire uitzicht op de stad vanaf onze vernieuwde zolder met als hoogtepunt het vuurwerk tijdens oud- en nieuw. De singel voor het huis is altijd mooi: de prachtige hoge bomen, heel veel bloemen in het voorjaar, kinderen in bootjes in de zomer en met een beetje geluk gezellig met de buurtjes het ijs op. In onze tuin hoor je het Goudse carillon spelen. We maken regelmatig een wandelingetje naar de stad voor een ijsje of een pizzaatje. Maar tegelijk is de straat rustig en loop je zo de natuur in langs de Breevaart naar de Reeuwijkse plassen. Nu onze kinderen het huis uit zijn, is het huis voor ons een maatje te groot en breekt voor ons een nieuwe periode aan.

EEN HUIS KOPEN? NEEM JE EIGEN NVM-AANKOOPMAKELAAR MEE!
Plattegronden