Alpha Makelaardij

Hoge Gouwe 75 a
2801 LC GOUDA
Vraagprijs € 425.000,- kosten koper
Omschrijving
Omschrijving
Supersfeervol bovenhuis met veel karakteristieke elementen, een zonnig balkon en aan de voorzijde uitzicht op de gracht. Hier wil je wonen! Gelegen op een mooie locatie in hartje binnenstad, op loopafstand van de gezellige Markt. Het onderhoud is goed en de afwerking en de grote ramen zorgen voor veel licht in huis.

Bouwjaar 1933. Het woonoppervlak bedraagt 102 m², de inhoud 323 m³.

De indeling is als volgt:
begane grond: privé-entree, hal met mooie, granito vloer, originele tegellambrisering, de meterkast en de trapopgang.
1e verdieping: grote overloop met garderobe, toilet met fontein en de trap naar de bovenste verdieping. Heel gezellige woonkamer-en-suite met schuifdeuren met facetgeslepen ruitjes, vaste kasten, open ruimte onder de trap, een open haard met marmeren schouwen en fraaie, originele stucplafonds.
Ruime keuken aan de achterzijde. De keuken is voorzien van een U-vormig hardstenen aanrechtblad, rvs spoelbak, 5 pits gaskookplaat, circulatiekap, carousselkast en vaatwasser (2023). Wand met combi-magnetron, koelkast en vriezer. Glas-in-lood bovenlichten en deur naar het balkon. In de bijkeuken bevindt zich de wasmachineaansluiting en de cv-ketel.
2e verdieping: overloop met lichtstraat en vaste kast. Ruime slaapkamer (1) aan de voorzijde met vaste kast en dakkapel. Slaapkamer 2 met glas-in-lood bovenlichten. Nette badkamer (2007) met composiet blad, wastafel met meubel, Velux dakraam, douchecabine met regen- en handdouche.

Bijzonderheden:
*Grote ramen, deels met roedeverdeling, aan de voorzijde. Vanuit de woonkamer kijk je op de gracht met oude bomen en op fraaie, historische panden.
*Mooie, eiken parketvloer in de woonkamer en de hal. Wit marmeren plavuizen in de keuken. Op de 2e verdieping is laminaat aangebracht.
*Heerlijk zonnig balkon, gelegen op het westen. Zicht op veel groen.
*Nieuwe cv-ketel uit 2023. Het buitenschilderwerk is uitgevoerd in 2022.
*Het huis heeft een eigen opgang in een overdekt portiek.
*Diverse glas-in-lood ramen, authentieke vloeren en lambrisering, stucplafonds met lijsten en cirkels, paneeldeuren.
*Samen met het buurappartement vormt de woning een slapende Vereniging van Eigenaars. De VvE staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
*Mooi brede, karakteristieke voorgevel. De woning is aangewezen als Gemeentelijk Monument en is gelegen in een gebied, dat is aangewezen als Beschermd Stadsgezicht.

EEN HUIS KOPEN? NEEM JE EIGEN NVM-AANKOOPMAKELAAR MEE!

Afmetingen:
Begane grond:
entree/hal: 2.10/1.85 x 1.52 m.
1e verdieping:
woonkamer: 7.53 x 5.07/3.22 m.
keuken: 4.16 x 2.83 m.
bijkeuken: 2.83 x 1.11 m.
balkon: 3.78 x 1.36 m.
2e verdieping
overloop:
slaapkamer 1 voorzijde: 15 m²
slaapkamer 2 voorzijde: 8 m²
badkamer: 2.26 x 1.54 m.