Alpha Makelaardij

Oosthaven 64
2801 PG GOUDA
Vraagprijs € 550.000,- kosten koper
Omschrijving
Omschrijving
Bijzonder GRACHTENPAND met grote, inpandige GARAGE annex (werk)ruimte én atelier op de begane grond, welke ruimtes ook heel goed als woonruimte kunnen worden aangewend. PATIOTUIN. Gezellig bovenhuis met aan de voorzijde prachtig uitzicht op de gracht, aan de achterzijde een groot, zonnig DAKTERRAS en een mooie "vrijstaande" werkkamer. Dit Gemeentelijk Monument ademt op vele manieren een monumentale en prettige, bijna museale, sfeer uit. Het pand dient te worden gerenoveerd en gemoderniseerd.

Bouwjaar 1895. Het woonoppervlak bedraagt 192 m², de garage/werkruimte is circa 75 m² groot en de inhoud is 958 m³. Gelegen op 165 m² eigen grond.

De indeling is als volgt:
begane grond: entree, hal met meterkast, hardstenen plavuizen, trapopgang en een deur naar de grote inpandige garage/werkruimte. De vloer is voorzien van prachtig beschilderde betontegels. Ook het plafond en de wanden zijn fraai beschilderd. De ruimte is toegankelijk via openslaande deuren of een loopdeur, in de ruimte bevinden vaste kasten en een sierschouw. Openslaande deuren naar de deels overdekte patio en een aparte deur naar een eenvoudige keuken met vaste kast en een toilet. Tevens deur naar de patio. Aparte kantoorruimte en aan de achterzijde een heerlijk atelier c.q. woon-/werkruimte met mooi beschilderde kasten, een fraai balkenplafond, luik naar een kelder en grote ramen met uitzicht op tuinen en het Houtmansplantsoen.
1e verdieping: overloop met toilet, gezellige, L-vormige woonkamer met grote ramen met uitzicht op de gracht. Vaste kasten en een parketvloer. Eenvoudige keuken aan de achterzijde met deur naar groot dakterras. Via het dakterras is de "vrijstaande" werkruimte bereikbaar. Deze kamers-en-suite zijn ook zeer goed bruikbaar als gastenverblijf of extra slaapkamer. In de kast bevindt zich een extra cv-ketel.
2e verdieping: overloop met Velux dakraam, een kunststof dakraam, wasmachineaansluiting, cv-ketel en vaste kasten. Slaapkamer voorzijde met koekoek en Velux dakraam, slaapkamer achterzijde met een dakkapel, eenvoudige badkamer voorzien van douchecabine, wastafel en dakkapel.

Bijzonderheden:
*wat is er NIET bijzonder aan dit pand? Dit bijzondere huis is bijna niet te beschrijven. Dit grachtenpand moet je zien en ervaren!
*Groot dakterras op het oosten, gelegen op de 1e verdieping.
*Het pand is redelijk tot goed onderhouden en eenvoudig afgewerkt.
*De bestemming is "Gemengd", wat wil zeggen dat een combinatie van wonen en werken is toegestaan.
*Door de enorme afmetingen biedt het pand diverse gebruiksmogelijkheden.
*Goede ligging aan de gracht in de binnenstad. Zowel de gezellige Markt als de groene polders bevinden zich op loopafstand.

EEN GRACHTENPAND KOPEN? NEEM JE EIGEN NVM-AANKOOPMAKELAAR MEE!

Afmetingen:
begane grond:
entree/hal
garage annex mogelijkheid tot werkruimte: 14.77 x 4.95/3.73 m.
keuken: 2.81 x 2.00 m.
patio: 8.30 x 2.08/2.95 m.
kantoorruimte: 4.34 x 2.72 m.
achterhuis/atelier: 10.85 x 4.80/4.68 m.
kelder: 14 m²

1e verdieping:
overloop
woonkamer: 43 m²
keuken: 3.52 x 1.90 m.
dakterras: 4.76 x 4.09 m.
voorkamer: 3.78 x 4.76 m.
slaapkamer: 2.99 x 4.76 m.

2e verdieping:
overloop
badkamer: 2.41 x 1.84 m.
slaapkamer voorzijde: 3.20 x 2.02 m.
slaapkamer achterzijde: 3.85 x 3.20 m.
Plattegronden