Alpha Makelaardij

Graaf Florisweg 54
2805 AM GOUDA
Vraagprijs € 825.000,- kosten koper
Omschrijving
Omschrijving
Wonen op een fraaie locatie waar karakter en sfeer samenkomen om een warm thuis te creëren. Dat kan bij deze imposante 2-onder-1 kap woning met stijlvolle veranda, grote erker, slaapkamer en badkamer op de begane grond, grote berging en voor-, zij- en achtertuin (zuid). De gevelindeling is vrij authentiek en de detailleringen zijn nog deels intact. Deze bijzondere woning is gelegen aan een karakteristieke woonstraat, op loopafstand van het historische centrum en het station. Mogelijkheid om 4 auto's op eigen terrein te parkeren.

Bouwjaar ca. 1914. Het woonoppervlak bedraagt 178 m², de inhoud 707 m³. Gelegen op 456 m² eigen grond.

De indeling is als volgt:

Entree, hal met prachtige originele bordestrap naar de verdieping, meterkast, trapkast met kleine kelder en ruim toilet met fontein. Royale woonkamer met hoge plafonds, veel lichtinval en grote erker. Hier kun je genieten van gezellige avonden bij de open haard. Aan de achterzijde van de woning bevindt zich de eetkeuken met toegang tot de veranda en tuin. De moderne keuken is in L-vorm opgesteld en voorzien van een composiet aanrechtblad en inbouwapparatuur: Quooker, combi-oven, vaatwasmachine, koelkast, inductiekookplaat met tevens een gaspit en afzuigkap. De aanbouw van de woning is via de woonkamer te bereiken en heeft tevens een aparte entree via de zijtuin. Lichte gang voorzien van een dakkoepel en vaste kasten. Grote slaapkamer met badkamer. Deze is voorzien van een douche, toilet en wastafel. Het houtwerk van de ramen in deze aanbouw is mooi in stijl van de originele bouw. Nagenoeg de gehele begane grond is voorzien van een natuurstenen tegelvloer met vloerverwarming.

1e verdieping: via de bordestrap is de badkamer bereikbaar. Deze is voorzien van een ligbad met douche, wastafelmeubel en toilet. Grote overloop met toegang tot de 3 slaapkamers en vaste trap naar zolder. 1e slaapkamer aan de voorzijde met schuiframen en zijraam, 2e slaapkamer aan de achterzijde met openslaande deuren en 3e slaapkamer aan de zijkant met inbouwkasten en slaapvide.

2e verdieping: via een vaste trap is deze verdieping te bereiken. Open zolderruimte met kleine dakkapellen aan de voor- en achterzijde, berging en vaste kast met opstelling van de cv-ketel (2022).

Tuin: de voor-/zijtuin is voorzien van een laadpaal en heeft parkeergelegenheid voor meerdere auto's. De fraai aangelegde achtertuin is gelegen op het zuiden en heeft een grote vrijstaande berging. Deze berging is voorzien van een vliering, betonvloer met vloerverwarming en wasmachineaansluiting.

Bijzonderheden:
*Gemeentelijk monument
*De grote aanbouw met separate entree heeft diverse gebruikersmogelijkheden, thans in gebruik als slaapkamer met badkamer
*De woning heeft kenmerken van de chaletstijl, een tentdak met bolornament, de gevels
bestaan uit rood metselwerk en gedeeltelijk wit geschilderd pleisterwerk
*Royale woonkamer met veel lichtinval van ca. 40 m²
*Grote schuur gebouwd in 2012, voorzien van water, elektra en vloerverwarming
*Begane grond is nagenoeg geheel voorzien van een betonnen vloer met vloerverwarming
*Dak is gerenoveerd
*12 zonnepanelen op het dak
*Laadpaal voor een elektrische auto aanwezig
*Achtertuin gelegen op het zuiden
*De veranda is in 2023 voorzien van een nieuwe fundering
*De achtertuin grenst aan de tennisbanen van vereniging TIOD
*Oplevering in overleg
*Kom zelf de fijne sfeer proeven!

Afmetingen:
Woonkamer 3.98 x 6.01 en 4.38 x 3.53 m.
Keuken 3.52 x 4.81 m.
Slaapkamer met badkamer begane grond 3.81 x 6.78 m.
Badkamer 3.39 x 1.75 m.
Slaapkamer 4.31 x 4.82 m.
Slaapkamer 2.70 x 3.25 m.
Slaapkamer 4.07 x 2.47 m.
Zolder 3.95 x 2.45 m.
Veranda 5.85 x 2.70 m.
Berging 6.17 x 4.08 m.

Een huis kopen? Neem uw eigen NVM-makelaar mee!
Plattegronden