Alpha Makelaardij

Westerkade 2 12
2802 SL GOUDA
Vraagprijs € 475.000,- kosten koper
Omschrijving
Omschrijving
Prachtig modern en heerlijk licht 3-kamer appartement op de begane grond met luxe afwerking, fraaie stadstuin, berging in de onderbouw én een eigen parkeerplaats. Op loopafstand van de binnenstad. Wat wil je nog meer?! Dit appartement bevindt zich in voormalig kaaspakhuis De Producent. Dit Rijksmonument is in 2016/2017 getransformeerd tot een hip en luxe complex met 52 woningen. Het gebouw heeft hierbij zijn authentieke en ambachtelijke karakter behouden en heeft door de sfeervolle balkenplafonds en kolommen een robuuste uitstraling gekregen. De twee gedeeltes van het gebouw zijn middels een fraai atrium met elkaar verbonden en hierdoor is een mooie lichtinval ontstaan.

Oorspronkelijk bouwjaar 1919. Het woonoppervlak bedraagt 96 m², de inhoud 323 m³.

De indeling is als volgt:
Begane grond: gemeenschappelijk, afgesloten entree met mooie glazen wand, een enorm atrium met glas en staal, het trappenhuis en de lift. Tevens toegang tot de gemeenschappelijke fietsenstalling en de privéberging.

Appartement begane grond: privé-entree, L-vormige hal met meterkast, was-/berg-/cv-ruimte en modern hangend toilet met fontein. Geweldige woonkamer met authentieke ramen, een heel goede sfeer, Frans balkon en openslaande deuren naar de zonnige tuin. Luxe open keuken met strakke aanrechtbladen, koelkast, wijnkoelkast, vriezer, vaatwasmachine en kookeiland voorzien van kookplaat met Bora kookveld afzuiging, oven en veel laden en gezellige bar.
1e slaapkamer met grote schuifwandenkast. 2e werkkamer (optioneel als 2e slaapkamer) met bureau en kasten.
De moderne inpandige badkamer heeft een inloopdouche, ligbad met handdouche, wastafelmeubel en designradiator.

Tuin: Verzorgde stadstuin met fraaie bestrating en diverse beplanting, gelegen op het oosten.

Bijzonderheden:
*Fraaie, strakke afwerking gecombineerd met industriële elementen van het pakhuis, zoals de houten balkenplafonds en stalen binten.
*Mooie gietvloer met vloerverwarming, glad gestuukte wanden.
*Actieve VvE Kaaspakhuis de Producent. De servicekosten bedragen € 278,- per maand.
*Aan de voorzijde van het complex bevindt zich een afgesloten parkeerterrein met eigen parkeerplaats.
*Het appartement is grotendeels geïsoleerd.
*Energielabel A.
*Het Kaaspakhuis is vanaf 1919 in fasen gebouwd. Het is een markant Rijksmonument met een bijzondere geschiedenis. Jarenlang was dit gebouw van onder tot boven gevuld met houten planken waarop kazen lagen te rijpen. In hoogtijdagen wel 40.000 stuks in totaal. De zware beneden, de kleine Edammertjes helemaal bovenin de nok.

Afmetingen:
Woonkamer/keuken ca. 7.95x6.50m.
Slaapkamer ca. 3.30 / 2.36 x 3.44m.
Werkkamer ca. 2.41x3.44m.
Badkamer ca. 2.72x1.76m.
Berging ca. 2.44x1.63m.

Een huis kopen? Neem uw eigen NVM-makelaar mee!
Plattegronden