Alpha Makelaardij

Oosthaven 53 f
2801 PE GOUDA
Vraagprijs € 500.000,- kosten koper
Omschrijving
Omschrijving
Prachtige loft met geweldig uitzicht op de gracht, een zonnig dakterras, een lift en de mogelijkheid tot een eigen parkeerplaats! Deze fraai industrieel afgewerkte maisonnette is gesitueerd op de bovenste verdieping van een voormalig bankgebouw. Vanuit de woonkamer en vanaf het dakterras heb je weids uitzicht over de historische binnenstad. Het gebouw is aangewezen als Gemeentelijk Monument en is in 2019 getransformeerd tot een kleinschalig appartementencomplex.

Oorspronkelijk bouwjaar omstreeks 1900. Het woonoppervlak bedraagt 108 m², de inhoud 381 m³.

De indeling is als volgt:

Begane grond: entree via brede monumentale deur, ruime hal met deels een marmeren vloer, originele stalen tourniquet (draaideur) met glas, meterkast, lift en glazen tussendeur met toegang tot het indrukwekkende trappenhuis met glas-in-lood zijramen. Via de gang is het parkeerterrein aan de achterzijde bereikbaar.

2e verdieping: privé-entree, open hal met luxe toilet (hang) + fontein, inpandige berging met cv-ketel, wasmachineaansluiting en groepenverdeling. Geweldige woonkamer aan de voorzijde! Grote schuiframen aan de voorzijde en de prachtige kap met heel hoge nok in het zicht. Een heel sfeervolle en riante ruimte. Luxe open keuken met eiland met inductie kookplaat en geïntegreerde circulatiekap, veel laden en een bar. Aan de wand een messing spoelbak met messing kraan, vaatwasser, combi-stoomoven, koelkast en vriezer.
Aan de achterzijde bevindt zich een slaapkamer met eigen badkamer (I), die is voorzien van een douche en wastafel.
Vanuit de woonkamer een mooie, industriële trap naar de...

3e verdieping/entresol: open (werk)ruimte met openslaande deuren naar het dakterras. Overloop annex badkamer II met luxe douchecabine, wastafel met meubel en fraai messing garnituur. Separaat toilet. Gezellige slaapkamer onder de kap met Velux dakraam.

Bijzonderheden:
*Kom kijken en ervaar zelf de geweldige sfeer in dit heerlijk ruime "penthouse"!
*Alle wanden zijn gestuukt of voorzien van origineel metselwerk (IJsselsteentjes).
*Door de gehele woning is een mooi strakke gietvloer met vloerverwarming aangebracht.
*De nok met authentieke balken is in het zicht gehouden en is bijna 6.00 meter hoog!
*Heerlijk zonnig dakterras met natuurstenen drainagetegels en glazen balustrade. Het terras is heel privé gelegen.
*Videofoon-installatie aanwezig.
*Afgesloten privé-parkeerterrein met elektrisch bedienbaar hek en brug naar de Spieringstraat. Hier is tevens gelegenheid tot het stallen van 2 fietsen onder de houten overkapping.
*De parkeerplaats wordt separaat te koop aangeboden. Vraagprijs € 35.000,- kosten koper.
*Actieve Vereniging van Eigenaars. De servicekosten bedragen € 280,- per maand voor de collectieve opstalverzekering, (lift)onderhoud, reservering groot onderhoud, onderhoud parkeerterrein, schoonmaken en verlichting algemene ruimtes.
*Het betreft een Gemeentelijk Monument, dat is gelegen in een gebied, dat is aangewezen als Beschermd Stadsgezicht.
*Omschrijving van het Monument:
Voormalig woonhuis met een voorgevel van rond 1900 in neorenaissancestijl. Het pand bestaat uit twee waarschijnlijk zeventiende-eeuwse panden (met elk oorspronkelijk een voor- en achterhuis) die rond 1800 zijn samengevoegd. Op het voorste gedeelte staat een evenwijdig aan de straat geplaatste kap met haaks daarop twee zadeldaken met gesmoorde Hollandse pannen.

Voorgevel
De bakstenen gevel is verlevendigd met behulp van oranje bakstenen speklagen en gestucte diamantkoppen en bezit links een risaliet die aan beide zijden is afgezet met oranje bakstenen lisenen.
De begane grond bezit een rijk gedecoreerde hardstenen borstwering. De risaliet is voorzien van twee schuifvensters die elk zijn omgeven door gestucte banden met diamantkoppen. Rechts bezit de begane grond een kozijn met deur en getoogd bovenlicht en twee schuifvensters.
De borstwering van de eerste verdieping is aan de boven- en onderzijde afgezet met behulp van geprofileerde lijsten en ter plaatse van de risaliet is ze rijk gedecoreerd met siermetselwerk en gestucte reliefs met daarin cartouches. Rechts is de borstwering gestuct.

EEN LOFT KOPEN? NEEM JE EIGEN NVM-AANKOOPMAKELAAR MEE!

Afmetingen:
2e verdieping:
woonkamer met open keuken: 5.52/5.43 x 6.65 m.
slaapkamer achterzijde: 3.94 x 3.83 m.
badkamer I: 2.44 x 1.26 m.
3e verdieping:
entresol/werkruimte: 8 m²
open badkamer: 12 m²
slaapkamer: 3.93/3.87 x 4.73 m.
dakterras: 10.92 x 1.80 m.
Plattegronden