Alpha Makelaardij

Nieuwehaven 308 c
2801 EG GOUDA
Vraagprijs € 490.000,- kosten koper
Omschrijving
Omschrijving
Geweldige bovenwoning in een voormalig scholencomplex van bouwjaar 1889 aan de Nieuwehaven. Deze loft woning heeft een plafond van maar liefst 5 meter hoog, grote raampartijen aan twee zijden, een entresol en een grote zolderruimte met open slaapkamers.

Bouwjaar 1889, renovatie vanaf 2017, het woonoppervlak bedraagt 189 m², 1.140 m³ inhoud.

De indeling is als volgt:
Begane grond: entree via gemeenschappelijke gang van de voormalige school. Mooi en licht trappenhuis met bordestrap naar gemeenschappelijke overloop, voordeur naar de woning.
Eerste verdieping: entree woning, gang met prachtige lichtinval door grote raampartijen in de zijgevel. Riante woonkamer met plafond van 5 meter hoog (!) en met verschillende zitgedeelten en een verhoogd gedeelte aan de voorzijde met de woonkeuken. Door de grote ramen in de voorgevel veel licht en mooi uitzicht op de Nieuwehaven. De keuken is voorzien van een recht blok met strak "betonnen" blad en een kookeiland met een granieten blad, een 5-pits gaskookplaat, recirculatiekap, vaatwasser en koelkast. In het lagere gedeelte een strakke pelletkachel. Toegang tot een kleine uitbouw met badkamer I: toiletruimte, douche, wastafel en opstelling van de cv-ketel. Gezellige slaapkamer met grote houten schuifdeur. Via grote stalen trap naar de entresol boven de slaapkamer. Hier bevindt zich de studeerkamer/werkkamer. Vanaf de entresol een geweldig uitzicht door de grote raampartijen in de zijgevel! Via een vaste houten trap naar de zolderverdieping.
Tweede verdieping: grote zolderverdieping met de kapconstructie geheel in het zicht. Bij het trappenhuis opstelplaats voor de wasapparatuur. Grote open slaapkamer met dakraam. Open badkamer met douche, wastafel met meubel, toilet (sanibroyeur).
Open slaapkamer aan de voorzijde met Velux dakraam.

Bijzonderheden:
* Het voormalige schoolgebouw is aangewezen als Gemeentelijk Monument en kent een rijke historie. In de jaren tachtig van de negentiende eeuw vestigde de Tweede Kosteloze School zich in het pand (de latere openbare school). In 1889 werd de bebouwing uitgebreid met vier lokalen in dezelfde eclectische stijl. Het pand bood later plaats aan onder andere de scouting. Deze woning werd gebruikt als gymzaal. Vanaf 2017 is het gebouw onder handen genomen en met veel zorg omgetoverd tot verschillende woningen, waaronder deze geweldige bovenwoning!
* De woning is in de periode van 2017 tot 2020 verbouwd en ingedeeld als woning. De hoogte van het plafond is prachtig in het zicht gehouden en benut door de aanwezigheid van een entresol. Door de verhoging aan de voorzijde mooi zicht op de Nieuwehaven.
* Het appartement is voorzien van leemstuc wanden, een pelletkachel, dubbele beglazing en en aan de voorzijde twee voorzetramen. De kap is geïsoleerd.
* Er heeft recent groot onderhoud plaats gevonden in de vorm van schilderwerk aan de buitenzijde alsmede reiniging en voegwerk van de gevels (2022).
* De VvE is actief, de servicekosten bedragen € 212,54 per maand. Het voorschot voor energie bedraagt € 379,- per maand en wordt via de VvE verrekend.
* De Nieuwehaven is een bijzonder gezellige woonstraat in het centrum van Gouda. Alle voorzieningen zijn nabijgelegen: winkels, horeca, NS-station zijn alle op loopafstand!
* Oplevering vanaf mei 2024 mogelijk. Een groot deel van het aanwezige meubilair blijft achter (de woning wordt momenteel nog gemeubileerd verhuurd), zie verder de lijst van zaken.
* Met recht een parel in onze collectie!

EEN HUIS KOPEN? NEEM UW EIGEN NMV MAKELAAR MEE!

Afmetingen:
woonkamer en woonkeuken: 11.40 x 6.75 m.
slaapkamer: 3.85 x 4.58/2.59 m.
badkamer I: 3.13 x 1.98 m.
studeerkamer (entresol): 4.87 x 4.90 m.
open slaapkamer voorzijde en achterzijde : 11.30 x 4.15 m. inclusief badkamer
Plattegronden