Alpha Makelaardij

Punt 13
2801 PZ GOUDA
Vraagprijs € 635.000,- kosten koper
Omschrijving
Omschrijving
Riant herenhuis met 4 woonlagen, gelegen op een unieke locatie aan het monumentale Houtmanplantsoen. Dit fraaie Gemeentelijke Monument is gebouwd op een historische plek, waar vroeger het kasteel van Gouda was gelegen, met als de bekendste bewoner uit deze periode ongetwijfeld Jacoba van Beieren (1401-1436), de gravin van Holland. Het uitzicht op het park is fenomenaal!

Bouwjaar 1901. Het woonoppervlak bedraagt 198 m² en de inhoud 721 m³. Gelegen op 62 m² eigen grond.

De indeling is als volgt:
Souterrain: binnenkomst in de gezellige woonkeuken met houten vloer, houtkachel en deur naar de tuin. De keuken is in rechte opstelling en lichte uitvoering met donker granieten blad en voorzien van fornuis met gaskookplaat en grote oven, afzuigkap, koelkast/vriezer en vaatwasser. De sfeervolle woonkeuken leent zich voor gezellige lange avonden aan de keukentafel! Aan de voorzijde van het souterrain is een ruime kamer/berging met mooie plavuizenvloer, gootsteen, opstelplaats wasmachine en droger en hoog geplaatste raampjes naar de straatzijde.

Bel-etage: entree, vestibule, gang met marmeren tegelvloer, mooie tegellambrisering, trapkast, toiletruimte met hangend toilet, fontein en Portugese vloertegels, fraaie trapopgang. Toegang tot de sfeervolle, originele kamer-en-suite met hoge stucplafonds en een eiken visgraat vloer met bies. De voorkamer heeft een open haard en uitzicht op de molen en richting de overzijde van de rivier de Hollandsche IJssel. De achterkamer heeft een Frans balkon met uitzicht op het Houtmanplantsoen met de fraaie hoge bomen en de bekende, monumentale muziektent.
Aan de achterzijde van de woonkamer bevindt zich de trap die toegang geeft tot het souterrain met de gezellige woonkeuken.

1e verdieping: overloop, mooie, grote werk-/slaapkamer met prachtige erker en vrij uitzicht. Deze fijne, lichte bibliotheekkamer is voorzien van massief houten vloerdelen. Aan de achterzijde bevindt zich de (ouder-)slaapkamer met mooi balkenplafond, houten vloer en een fijne inloopkleedkast. Aangrenzend de badkamer. De eenvoudige badkamer is licht betegeld en voorzien van een ligbad, wastafel, doucheruimte, tweede toilet en een raam.

2e verdieping: ruime overloop met dakraam en opstelplaats cv-ketel (bouwjaar 2021), grote slaapkamer aan de voorzijde met de kraaldelen kap in het zicht, een koekoek, dakraam en lichte laminaatvloer, slaapkamer aan de achterzijde met dakraam en laminaatvloer. Verder een tussenkamer met een Velux dakraam. Op de overloop de tweede badkamer. Deze is voorzien van een douche, wastafel en toilet.

De achtertuin, grenzend aan de woonkeuken, is betegeld en voorzien van een haag ter afscheiding van het Park. De tuin wordt gehuurd van de gemeente.

Bijzonderheden:
*Een fijn familiehuis op een prachtige en unieke locatie in hartje centrum!
*Het schilderwerk aan de buitenzijde is in 2018 uitgevoerd waarbij de erker van de werkkamer geheel is vervangen.
*De woning is vrijwel geheel voorzien van dubbele beglazing.
*Vanuit de keuken is de tuin te bereiken van 21 m². Deze buitenruimte wordt gehuurd van de gemeente en grenst aan het park.
*Unieke locatie aan het stadspark en naast de molen ’t Slot in een rustige doodlopende straat. Met een paar minuten lopen is de gezellige Markt met het bekende stadhuis te bereiken.
*Parkeren middels parkeervergunningenstelsel. Openbaar vervoer en uitvalswegen zijn nabijgelegen.
*Dit imposante herenhuis met fraaie voor- en achtergevel heeft mooie, originele details zoals gestucte plafonds, wand- en vloertegels, paneeldeuren en kamer-en-suite indeling.
*Onder de woningen aan de Punt bevinden zich de kasteelgewelven (niet toegankelijk).

EEN HERENHUIS KOPEN? NEEM JE EIGEN NVM-AANKOOPMAKELAAR MEE!

Afmetingen:
Souterrain:
Keuken: 6.41 x 4.71 m.
Berging: 4.08 x 4.71 m.
Beletage:
Woonkamer: 41 m²
1e verdieping:
Overloop
Slaap-/werkkamer voorzijde: 5.00 x 3.86 m.
Slaapkamer achterzijde: 5.33 x 3.15 m.
Badkamer I: 2.54 x 1.66 m.
2e verdieping:
Overloop
Slaapkamer voorzijde: 4.21 x 3.88/3.73 m.
Slaapkamer achterzijde: 4.14 x 3.33/3.26 m.
Tussenkamer: 2.00 x 1.62 m.
Badkamer II: 2.00 x 1.61 m.
Plattegronden