Alpha Makelaardij

Maak kennis met team Alpha Makelaardij: Anne

22 september 2022

Anne, het jongste teamlid van Alpha Makelaardij✨ 

Op dit moment is zij druk met het afronden van haar master Financieel Recht en is zij begonnen aan haar master Marketing. Tijdens haar studie is zij gaan werken bij een accountancybureau in Rotterdam. Hoewel ze hier veel leerde en interessante ervaringen opdeed, gooide ze toch het roer om. Zij besloot  de makelaardij in te gaan. En dat gaat haar goed af!


Hoe? Je ontdekt het allemaal in dit interview!

“Van accountancy naar makelaardij: Waarom heb je deze switch gemaakt?”

Anne: “Ik heb rechten en economie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tijdens mijn studie was ik aan de slag gegaan bij een accountancybureau in Rotterdam. Hier heb ik veel mooie ervaringen opgedaan en veel geleerd. Toch bleef ik nieuwsgierig naar het makelaarschap. Niet zo gek ook, het is er bij mij eigenlijk al met de paplepel ingegoten. 

Mijn moeder is makelaar en heeft een eigen makelaarskantoor in Alphen aan den Rijn. Hier heb ik dus al de mogelijkheid gekregen om de sfeer te proeven en kennis te maken met het vak. Om echt te ontdekken of deze rol bij mij past, leek het mij een goed idee om bij een ander makelaarskantoor ervaring op te doen. Toen mijn moeder de vacature van Alpha Makelaardij tegenkwam, besloot ik te solliciteren.“ 

“Welke rol heb jij binnen Alpha Makelaardij?”

“Ik doe voornamelijk de verhuur van woningen. Het gehele traject van eerste opname van de woning tot de oplevering verzorg ik. Super interessant allemaal! 

Daarnaast loop ik mee bij taxaties en leer ik steeds meer over verkoop en aankoop van woningen. Ook ben ik druk bezig met de social media van Alpha Makelaardij.” 

“Wat vind je zo leuk aan jouw werkzaamheden bij Alpha Makelaardij?”

In mijn rol heb ik veel contact met klanten. De verhuur is leuk, omdat ik lekker dynamisch te werk ga! Ik heb veel overleg met mijn collega’s, we werken echt als team. Dat geeft mij ook veel gelegenheid om mee te kijken en zo nog beter de fijne kneepjes van het vak te leren. 

Daarnaast vind ik het ook leuk om mee te kijken hoe alles in de binnendienst werkt. Er zijn zoveel aspecten aan een traject van verhuur of verkoop van een woning, waar ik allemaal bij betrokken ben. 

“Wat leer je allemaal van je collega’s?”

“Ik krijg slimme tips en tricks vanuit het werkveld mee. Daarnaast timmer ikzelf ook hard aan mijn loopbaan als makelaar. Op dit moment ben ik bezig met mijn ARMT-opleiding. Dat bevalt me goed!”