Alpha Makelaardij

Maak kennis met team Alpha Makelaardij: Mirna

01 juni 2022

✨Mirna Bredt staat aan het roer van Alpha Makelaardij✨ 

Voor het team een doorzettende en beslissende leider met hart voor de zaak en haar medewerkers. Ik wilde wel eens weten hoe zij is begonnen bij Alpha Makelaardij. Uiteraard wilde ik ook weten hoe het is om met alleen maar dames te werken.

“Mirna, wanneer wist jij dat je makelaar wilde worden?”

Mirna: “Na mijn middelbare school vond ik het heel lastig te bepalen wat ik wilde worden. Daarom heb ik een beroepskeuzetest gedaan. Al snel bleek dat ik een voorkeur heb voor “werken met mensen” in combinatie met commerciële activiteiten. Nadat ik ergens een te koop-bord zag ben ik in gesprek gegaan met een makelaar. Van haar verhaal werd ik zo enthousiast, dat ik meteen voelde dat dit beroep bij mij past.

Toen dit voor mij duidelijk was, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik gaan solliciteren als Binnendienst Medewerker bij alle makelaarskantoren in de regio. Dan spreken we over 1989. Toen ik werd aangenomen bij een kantoor in Alphen aan den Rijn en écht een kijkje in de keuken kreeg, wist ik zeker dat ik makelaar wilde worden. Meteen heb ik mij ingeschreven voor de makelaarsopleiding. Op 24-jarige leeftijd heb ik mijn diploma behaald en ben ik gaan werken bij Alpha Makelaardij als assistent-makelaar.”

“Hoe zag het team er op dat moment uit? Werkten er toen ook alleen dames?”

Mirna: “We werkten in een klein team van 3 personen: 2 vrouwelijke collega’s en een mannelijke “baas”. We hadden onderling al snel door dat de samenstelling van het team prettig werkte. Ook klanten bleken dat zo te ervaren.”

 “Hoe is het ontstaan dat je zelf aan het roer bent gaan staan?”

Mirna: “In oktober 2004 heb ik Alpha Makelaardij overgenomen. Enkele jaren nadat ik was beëdigd als makelaar (1997) kreeg ik de vraag van mijn toenmalige werkgever (en eigenaar van het kantoor) of ik Alpha Makelaardij wilde overnemen. Dat leek mij heel geweldig en een unieke kans, die ik graag heb aangenomen. Een keuze waarvan ik nooit spijt heb gehad. Ik geniet met volle teugen van mijn werk en alles wat daarbij komt kijken!”

”Mooi compliment als je zo’n aanbod wordt gedaan. Welke belangrijke lessen staan je nog bij?“

Mirna: “Het was vallen en opstaan en daar heb ik veel van geleerd. Niek van Vliet, de baas destijds, was heel goed thuis in het Goudse en alle bijzondere en monumentale panden die Gouda rijk is. Dat was in 1993 voor mij allemaal nieuw.

Ik kan mij nog goed herinneren dat we langs die prachtige huizen liepen en hij aan mij vroeg: “Mirna, wat is het bouwjaar dit huis?” Waarop ik hem nogal glazig aankeek en me echt afvroeg hoe ik dat kon weten, zonder een archief te raadplegen… Haha, ik dacht alles al te weten, maar op dat moment stond ik met mijn mond vol tanden. Ik had het namelijk aan de bouwmaterialen moeten hebben kunnen herkennen. Een leermoment! Wie mij kent, weet dan, dat dit mij geen tweede keer is overkomen. Ik ben zelf op onderzoek uitgegaan. Alle bouwmaterialen, bouwstijlen en bijbehorende bouwjaren heb ik in mijn hoofd gestampt. Je kunt wel stellen dat zijn enthousiasme aanstekelijk was. Nu vertel ik de dames op kantoor weer op mijn beurt graag alles over de bijzondere Goudse panden.”

”Eerder in het interview gaf je aan dat toen je begon het team al bestond uit dames. Dat is nu nog steeds zo. Daarin onderscheiden jullie je al in vergelijking met vele andere makelaars. Waarin wil jij je met Alpha Makelaardij nog meer onderscheiden?”

Mirna:” De meeste makelaars doen min of meer hetzelfde kunstje. Wij onderscheiden ons door de manier waaróp we dat “kunstje” doen. Sowieso nemen wij de tijd voor onze opdrachtgevers, zorgen we dat we alles weten over het huis, dat we voor hen gaan verkopen (of aankopen) en gunnen we kijkers tijdens een bezichtiging alle tijd om zich thuis te voelen in een nieuw huis. Hierdoor maken ze een veel beter gefundeerde beslissing. En sluiten we de beste deal voor onze opdrachtgever. Een huis kopen of verkopen is een belangrijke beslissing die je hooguit een paar keer in je leven neemt. Mensen enthousiasmeren en er een bijzondere gebeurtenis van maken vinden wij ook belangrijk.

Ieder doet dat in ons team eigenlijk op haar eigen manier. Onze expertise ligt wel bij de Goudse monumentale panden en natuurlijk de bouwkundige en juridische staat van het huis. Wij zijn ons ervan bewust dat het niet alleen een zakelijke transactie is, maar dat emotie ook een heel grote rol speelt. Ik vind tijdens het proces enthousiasme, gezelligheid en duidelijkheid belangrijk.”

“Wat kenmerkt jouw aanpak, Mirna?”

Mirna: ”Ik vind mijn werk echt leuk en dat enthousiasme en die energie wil ik overbrengen. Ik vind het nog steeds een kick als ik een opdracht binnenhaal en een aan- of verkoop slaagt. “

"Mirna, waar hecht jij waarde aan binnen jouw team?"

Mirna: “Binnen ons team staan alle deuren open. Iedereen is bereidwillig om elkaar te helpen en dat gaat ook vanzelf. Harmonie en een goede sfeer vind ik, naast hard werken, heel belangrijk. Binnen ons team is dit zo en dat stralen we ook uit naar onze klanten.”