Westhaven 64
2801 PN GOUDA
Vraagprijs € 665.000,- kosten koper
Omschrijving
Omschrijving
Bijzonder en heel sfeervol grachtenpand met tuin én terras. Dit Rijksmonument heeft veel gebruiksmogelijkheden, waaronder de combinatie van wonen en werken/atelier. Circa 8 tot 10 jaar geleden is het pand met liefde voor de fraaie authentieke elementen en sfeer gerestaureerd en gemoderniseerd.

Het oorspronkelijke bouwjaar is 1611. Het woonoppervlak bedraagt 255 m², de inhoud 820 m³.

De indeling is als volgt:
begane grond: entree, atelier/werkruimte met granitovloer, moer- en kinderbintenplafond. Meterkast met 16 groepen en 4 aardlekschakelaars. Mooie tussenhal met trapopgang. Grote tussenkamer (atelier/woonkamer) met vaste kasten, balkenplafond en openslaande deuren naar de tuin. Vanuit deze ruimte is de originele kelder zichtbaar en bereikbaar via een metalen rooster!
Aansluitend een keuken met keramisch aanrechtblad, rvs spoelbak, close-in boiler, koelkast, 2 pits gaskookplaat, deur naar de tuin, luxe toilet, trapkast en etra trapopgang naar de 1e verdieping.
1e verdieping: heel gezellige woonkamer met gashaard, brede vloerdelen, moer- en kinderbintenplafond en prachtig uitzicht op de gracht. Via een korte trap is de riante woonkeuken bereikbaar. L-vormige opstelling met keramisch aanrechtblad, dubbele rvs spoelbak, close-in boiler, 5 pits gasfornuis en koelkast. Heerlijke ruimte voor een grote eettafel bij de gashaard. Mooi balkenplafond, grenen vloerdelen, vaste lage kasten met mooie verlichting bij niveauverschil naar woonkamer. Aan de achterzijde een "bij"keuken, die is voorzien van eveneens een keramisch aanrechtblad, rvs spoelbak, close-in boiler, vaatwasser, koelkast, vriezer en kickspace verwarming. Luxe toilet en kast met cv-ketel (Intergas, combiketel, bouwjaar 2010).
Vanuit de "bij"keuken is toegang tot het zonnige dakterras met veel privacy.
2e verdieping: overloop met kast ten behoeve van de wasmachine, veel kledingkasten, Velux dakraam. Aan de voorzijde bevindt zich een fraaie, grote slaapkamer met hoge nok in het zicht én zicht op de gracht. Velux dakraam en een entresol met nog een Velux dakraam. Luxe, strak afgewerkte badkamer met ligbad, glazen doucheruimte met daarboven een Velux dakraam, hangend toilet, brede wastafel met meubel, designradiator en gietvloer en idem wandafwerking. Aan de achterzijde slaapkamer met glazen schuifdeur.
3e verdieping: bijzondere slaap-/werkkamer met vaste kasten, twee Velux dakramen, glaswanden om koof en prachtige kapconstructie in het zicht.

Bijzonderheden:
*Eigenlijk is alles bijzonder aan dit pand. Je moet het dus ook echt komen bekijken en ervaren! Bij de restauratie is een mooie combinatie van authentieke, monumentale en industriële elementen gemaakt.
*Het pand kan zowel geheel voor wonen als voor een combinatie van twee wooneenheden óf een combinatie met werk worden aangewend. De bestemming is Gemengd.
*Ten tijde van de restauratie is centrale verwarming aangebracht en zijn de riolering, het leidingwerk en de elektra vernieuwd.
*Op de begane grond bevindt zich een heerlijke tuin met grote plavuizen, gelegen op het westen. Aan de achterzijde is een achterom met toegang tot de Peperstraat aanwezig.
*Geweldige ligging aan de gracht, op loopafstand van de gezellige Markt en nabij uitvalweg richting snelweg.

EEN HUIS KOPEN? NEEM JE EIGEN NVM-AANKOOPMAKELAAR MEE!

Afmetingen:
begane grond:
atelier/werkruimte voorzijde: 5.65/4.92 x 4.26m.
atelier/werkruimte/woonkamer: 39 m²
keuken: 3.85 x 2.39/2.06 m.

1e verdieping:
woonkamer: 6.79 x 4.28 m.
woonkeuken: 9.36 x 4.28 m.
bijkeuken: 4.19 x 2.39/2.05 m.
terras: 3.85 x 2.30 m.

2e verdieping:
overloop
slaapkamer voorzijde: 6.98 x 4.03 m.
badkamer: 4.00 x 1.80 m.
slaapkamer achterzijde: 4.27 x 2.48 m.

3e verdieping:
slaapkamer: 9.26/9.03 x 4.27 m.
bergzolder: 2.22x 2.20 m.
Plattegronden