Punt 15
2801 PZ GOUDA
Vraagprijs € 565.000,- kosten koper
Omschrijving
Omschrijving
Bijzonder fraai gerestaureerd pand op unieke locatie aan het monumentale Houtmanplantsoen. Dit fraaie Gemeentelijke Monument is in 1902 gebouwd op een historische locatie, waar vroeger het kasteel van Gouda was gelegen.

De woning bestaat uit 4 lagen. De totale woonoppervlakte bedraagt 210 m² en de inhoud 725 m³.

Indeling:
Bel etage:
entree, vestibule, gang met luxe toilet met fontein. Woonkeuken aan de voorzijde met luxe keuken in lichte kleurstelling met donker granieten blad, 5 pits gaskookplaat met wokbrander (2017), afzuigkap, oven en magnetron, bordenwarmer, koelkast/vriezer en vaatwasser. De keuken is voorzien van een mooie, lichte stenen vloer die doorloopt in de hal en vestibule.
Aan de achterzijde bevindt zich de woonkamer met mooie kastenpartij, hoog stucplafond, matte, eiken visgraat parketvloer met bies, zijraam en fraaie erker met prachtige raampartij en Frans balkon en een overweldigend uitzicht op het park!

1e verdieping:
overloop, mooie, grote slaapkamer aan de voorzijde met eikenhouten vloer, hoog balkenplafond, ruim balkon met openslaande deuren en vrij uitzicht richting de rivier de Hollandse IJssel. Vanuit deze kamer is er toegang tot de badkamer, de badkamer is eveneens toegankelijk via de overloop.
De luxe afgewerkte badkamer is voorzien van ligbad, douche, toilet, dubbele wastafel, sierradiator, vloerverwarming en luxe, getrommeld marmeren betegeling en een donkere plavuizenvloer.
Fraaie werk-/slaapkamer aan de achterzijde met eikenhouten vloer, zandstenen schouw met gashaard en grote raampartijen met een fenomenaal uitzicht op het park.

2e verdieping:
Ruime overloop met groot Velux dakraam, vaste kasten op maat, betegelde was/cv-ruimte met aansluiting wasmachine en plaats droger alsmede combiketel van 2009, slaapkamer aan de achterzijde met 2 grote Velux dakramen en 2 schuiframen met prachtig uitzicht op het park, korenmolen ‘t Slot en over de Goudse binnenstad, slaapkamer aan de voorzijde met dakkapel en Velux dakraam. Tussengelegen badkamer II in mooie uitvoering met douche, toilet en wastafel. De tweede verdieping is eveneens voorzien van een eikenhouten vloer.

Souterrain:
In het souterrain bevindt zich een grote werkruimte met pantry, toilet, raampartijen aan achterzijde richting het Houtmanplantsoen en in de zijgevel en een deur naar de bestrate zijtuin. Naast de zijtuin, aan de parkzijde is een trap naar de voorzijde. Hier bevindt zich ook de parkeerplaats. Aan de voorzijde van het souterrain is een ruime kamer/berging met hoog geplaatste raampjes naar de straatzijde. Vanuit de werkruimte is een toegang tot het kasteelgewelf te bereiken, dat zich uitstrekt onder meerdere huizen aan de Punt (zie www.kasteelgouda.nl).

Aan de voorzijde bij het entree van de woning is er een klein zonneterras ingericht.

Bijzonderheden:
- De woning is vanaf 2007 gerestaureerd op een stijlvolle wijze, waarbij gebruik is gemaakt van mooie en goede materialen. O.a. het leidingwerk is vernieuwd en de elektrische installatie evenals de cv-ketel, keuken, badkamers, toilet, afwerking vloeren/wanden/plafonds, vernieuwde mooie lichteiken houten trappen en het souterrain is geheel opnieuw afgewerkt.
- Het schilderwerk aan de buitenzijde is in 2017 uitgevoerd.
- De woning is genaamd "Toppunt" en is verrassend van ruimte. Het betreft hier een dijkwoning, waar je met name aan de parkkant goed kunt zien dat de woning veel ruimte biedt.
- Een prachtig pand op een prachtige, historische locatie, waar het bekende Goudse kasteel heeft gestaan met als de bekendste bewoner uit deze periode ongetwijfeld Jacoba van Beieren (1401-1436), de gravin van Holland.

Afmetingen:
Begane grond:
Woonkamer: 5.85 (6.40 inclusief erker) x 4.80 m.
Keuken: 3.75 x 3.40 m.

Eerste verdieping:
Overloop: 3.17 x 2.48 m.
Slaapkamer voorzijde: 4.80 x 4.03 m.
Slaapkamer achterzijde: 4.80 x 3.70 m.
Badkamer I: 3.17 x 2.22 m.

Tweede verdieping:
Overloop: 5.75 x 2.66/1.06 m.
Slaapkamer voorzijde: 3.70 x 2.50 m.
Slaapkamer achterzijde: 3.70 x 2.63 m.
Badkamer II: 2.50 x 1.15 m.
was/cv-wasruimte: 2.50 x 1.10 m.

Souterrain:
Werkruimte: 7.56 x 4.94 m.
Berging: 4.94 x 2.63 m.
Plattegronden
Plattegronden

Download documenten