Oosthaven 18 -19
2801 PC GOUDA
Vraagprijs € 1.500.000,- kosten koper
Omschrijving
Omschrijving
Klein Versailles aan Goudse gracht! Een dubbel woonhuis met koninklijke afwerking!

Twee royale grachtenpanden met de allure van een koninklijk paleis. Het object is bijzonder fraai en luxueus afgewerkt en onder meer voorzien van een inpandig zwembad en heuse bioscoop. Grote garage aan de achterzijde, afgesloten parkeergelegenheid en een mooi aangelegde tuin. Woorden schieten altijd te kort bij de omschrijving van deze geweldige pracht en praal.

U kunt zich hier werkelijk baden in luxe en ook genieten van de gezellige ruimtes. Door de indeling van de panden is het pand bijzonder geschikt om heerlijk in te wonen.

Indeling:
souterrain I: kelder met machinekamer ten behoeve van de lift en groepenverdeling (57 groepen en 7 x 380 volt). Toegang tot tongewelf (mogelijkheid voor opslag).
Souterrain II: kelderruimte c.q. machinekamer ten behoeve van het zwembad.
Begane grond: entree, hal met toegang tot de bioscoop (Oosthaven 19) en openslaande, rijk gegraveerde glazen deuren naar de voorkamer/stijlkamer aan de voorzijde (Oosthaven 18), tussenhal met cassettenplafond, garderobe, toilet, lift en deur naar het souterrain. Lounge met marmeren schouw en gashaard, cassettenplafond met rozetten en veloursbehang. Via kristalglazen schuifdeuren naar de zit-/woonkamer (iets verdiept) met fraaie lichtkoepel, boekgesneden marmeren vloer en ingebouwde kast met televisie. Prachtige semi-open keuken met eiland voorzien van massief zwart/groen marmeren bladen en inbouwapparatuur (Lacanche fornuis, afzuigkap, koffiemachine, 2 vriezers, koelkast, vaatwasser). Via de keuken is de sfeervolle serre met glazen dak en openslaande deuren naar de tuin bereikbaar.
Alle vloeren zijn voorzien van ingelegd marmer met prachtige mozaïeken, de sierlijsten zijn voorzien van bladgoud en in de voorkamer zijn geweldige muur- en plafondschilderingen aangebracht. In de hal bevindt zich een prachtig authentiek ornamenten plafond.
Oosthaven 19: luxe bioscoop met kamerbreed en -hoog beeldscherm, speciale fauteuils (6) en aansluitend ronde bar met glas-in-lood “lichtkoepel”, glazen blad en toegang tot de wijnkelder. Vanuit de bar is het geweldige inpandige zwembad bereikbaar, dat geheel is voorzien van mozaïektegels en muurschilderingen. Aan de achterzijde bevindt zich de aparte douche en het toilet. Deur naar de inpandige garage.
Via de Spieringstraat is middels een eigen, afgesloten brug de oprit met toegang tot de grote garage bereikbaar. Deze garage is voorzien van een plavuizenvloer met vloerverwarming, elektrisch bedienbare roldeur en één van de kasten ten behoeve het domoticasysteem. Vanuit de garage is de kelder II bereikbaar.
Tussenverdieping: hal met lift, toilet met fontein en douche. Kantoorkamer aan achterzijde met mooi moer- en kinderbintenplafond met sleutelstukken, schouw met gashaard en deur naar het platte dak/mogelijkheid tot dakterras. Aparte wasruimte.
1e verdieping: overloop, prachtige slaapkamer aan de voorzijde met muur- en plafondschilderingen. De slaapkamer is apart bereikbaar via de lift. Geweldige kleedkamer met enorme kastenwand en toegang tot de bijzonder fraaie badzaal met boekgesneden marmeren wanden, waskommen, toilet en bidet, stoomdouchecabine.
2e verdieping: overloop met luik naar de bergzolder. Slaapkamer voorzijde met 3 grote ramen en een Velux dakraam, machinekamer met 4 cv-ketels (Nefit HR) en slaapkamer achterzijde met de mooie kap in het zicht.
3e verdieping: bergzolder met stahoogte.


BIJZONDERHEDEN:
•Luxe sanitaire voorzieningen.
•In de gehele woning is circa 5.500 m² marmer aangebracht.
•De vele prachtige plafonds zijn afgewerkt met bladgouden details.
•Oosthaven 18 is aangewezen als Rijksmonument, Oosthaven 19 is een Gemeentelijk Monument.
•Prachtig aangelegde tuin met buxushagen en mooie bestrating aan de achterzijde. De tuin en de toegang tot de garage zijn afgesloten met een fraai, elektrisch bedienbaar smeedijzeren hek.
•De inpandige garage is voorzien van een elektrisch bedienbare roldeur.
•Het pand is geheel gerenoveerd van 2004 tot 2007 met de meest luxe materialen en voorzieningen op het gebied van domotica. Bij de renovatie zijn diverse authentieke elementen zoals stucplafonds en de sparrenkappen in tact gebleven.
•Het woonoppervlak bedraagt 368 m², overig oppervlak 183 m² en de inhoud 1.875 m³.
•Gelegen op een mooi groot perceel van 774 m².

EEN PALEIS KOPEN? NEEM UW EIGEN NVM-AANKOOPMAKELAAR MEE!

Afmetingen:
souterrain:
kelder I: 4.50 x 4.00 m.
kelder II: 3.50 x 3.00 m.

Begane grond: 
entree, hal: 6.00 x 1.32 m.
voorkamer/stijlkamer: 6.00 x 3.45 m.
tussenhal met lift, toilet en garderobe
lounge: 5.70 x 4.75 m.
woonkamer: 5.43 x 5.02 m.
keuken: 5.02 x 4.00 m.
serre: 5.44 x 3.06/3.86 m.
bioscoop: 9.45 x 4.50 m.
bar: 5.55 x 4.50 m.
zwembad: 10.30 x 4.65 m.
garage: 10.20 x 3.90 m.

Tussenverdieping:
overloop met lift
(slaap)kamer: 5.10 x 4.80 m.
badkamer: 2.20 x 1.65 m.
wasruimte: 2.20 x 1.65 m.

1e verdieping:
overloop met lift
slaapkamer voorzijde: 5.80 x 5.20 m.
kleedkamer (L-vorm): 20 m²
badkamer (L-vorm): 15 m²

2e verdieping:
overloop met cv-ruimte
slaapkamer voorzijde: 4.95 x 4.75 m.
slaapkamer achterzijde: 5.20/4.75 x 5.20 m.

3e verdieping:
bergvliering: 16.20 x 3.20/1.75 m.
Plattegronden
Plattegronden

Download documenten