Alpha Makelaardij

Punt 15
2801 PZ GOUDA
Huurprijs € 2.000,- per maand
Omschrijving
Omschrijving
Te huur voor bepaalde tijd in het centrum van Gouda: Bijzonder fraai gerestaureerd pand op unieke locatie aan het monumentale Houtmanplantsoen. Dit fraaie Gemeentelijke Monument is gebouwd op een historische locatie, waar vroeger het kasteel van Gouda was gelegen, met als de bekendste bewoner uit deze periode ongetwijfeld Jacoba van Beieren (1401-1436), de gravin van Holland. Het uitzicht op het park is uniek!

Bouwjaar 1901, de woning bestaat uit 4 lagen. Het totale woonoppervlak bedraagt 210 m² en de inhoud 725 m³. Gelegen op 82 m² grond.

De indeling is als volgt:
Bel-etage: entree, vestibule, gang met luxe toilet met fontein. Woonkeuken aan de voorzijde met luxe keuken in lichte kleurstelling met donker granieten blad, 5 pits gaskookplaat met wokbrander (2017), afzuigkap, oven en magnetron, bordenwarmer, koelkast/vriezer en vaatwasser. De keuken is voorzien van een mooie, lichte stenen vloer die doorloopt in de hal en vestibule. Aan de achterzijde bevindt zich de woonkamer met mooie kastenpartij, hoog stucplafond, matte, eiken visgraat parketvloer met bies, zijraam en fraaie erker met prachtige raampartij en Frans balkon met een overweldigend uitzicht op het park!

1e verdieping: overloop, mooie, grote slaapkamer aan de voorzijde met eikenhouten vloer, hoog balkenplafond, ruim balkon met openslaande deuren en vrij uitzicht richting de rivier de Hollandse IJssel. Vanuit deze kamer is er toegang tot de badkamer. De badkamer is eveneens toegankelijk via de overloop.
De luxe afgewerkte badkamer is voorzien van ligbad, douche, toilet, dubbele wastafel, sierradiator, vloerverwarming en luxe, getrommeld marmeren betegeling en een donkere plavuizenvloer. Fraaie werk-/slaapkamer aan de achterzijde met eikenhouten vloer, zandstenen schouw met gashaard en grote raampartijen met een fenomenaal uitzicht op het park.

2e verdieping: ruime overloop met groot Velux dakraam, vaste kasten op maat, betegelde was-/cv-ruimte met aansluiting wasmachine en plaats droger alsmede recent vernieuwde cv-ketel (Vaillant, 2021). Slaapkamer aan de achterzijde met 2 grote Velux dakramen en 2 schuiframen met prachtig uitzicht op het park, korenmolen ‘t Slot en over de Goudse binnenstad. Slaapkamer aan de voorzijde met dakkapel en Velux dakraam. Tussengelegen badkamer II in mooie uitvoering met douche, toilet en wastafel. De tweede verdieping is eveneens voorzien van een eikenhouten vloer.

Souterrain: in het souterrain bevindt zich een grote werkruimte met pantry, toilet, raampartijen aan achterzijde richting het Houtmanplantsoen en in de zijgevel, waar ook een deur is naar de bestrate zijtuin. Naast de zijtuin, aan de parkzijde, is een trap naar de voorzijde. Hier bevindt zich ook de parkeerplaats. Aan de voorzijde van het souterrain is een ruime kamer/berging met hoog geplaatste raampjes naar de straatzijde. Onder de woningen aan de Punt bevinden zich de kasteelgewelven (niet toegankelijk voor huurder).

Bijzonderheden:
*Vanaf 2007 fraai gerestaureerd (keuken, badkamer, afwerking vloeren/wanden/plafonds, leidingwerk et cetera). De woning is keurig onderhouden, het schilderwerk aan de buitenzijde staat op de planning.
*Te huur voor bepaalde tijd (maximaal 2 jaar) in verband met verblijf in buitenland. De woning wordt gestoffeerd opgeleverd. Oplevering mogelijk vanaf augustus 2023.
*De huurprijs is exclusief nutsvoorzieningen.

Afmetingen:
Souterrain:
Werkruimte: 7.56 x 4.94 m.
Berging: 4.94 x 2.63 m.
Begane grond:
Woonkamer: 5.85 (6.40 inclusief erker) x 4.80 m.
Keuken: 3.75 x 3.40 m.
1e verdieping:
Overloop: 3.17 x 2.48 m.
Slaapkamer voorzijde: 4.80 x 4.03 m.
Slaapkamer achterzijde: 4.80 x 3.70 m.
Badkamer I: 3.17 x 2.22 m.
2e verdieping:
Overloop: 5.75 x 2.66/1.06 m.
Slaapkamer voorzijde: 3.70 x 2.50 m.
Slaapkamer achterzijde: 3.70 x 2.63 m.
Badkamer II: 2.50 x 1.15 m.
Was-/cv-ruimte: 2.50 x 1.10 m.

Om in aanmerking te komen voor deze huurwoning hanteren wij de volgende criteria:
- bruto jaar inkomen van minimaal 4x de bruto jaarhuur.
- ingevuld en ondertekend aanvraagformulier huurwoning welke u ontvangt na invullen contact pagina Funda of onze website. Wij nemen zelf vervolgens contact met u op.

Onderstaande gegevens dienen pas te worden aangeleverd voor het opstellen van de huurovereenkomst:
- Werkgeversverklaring + laatste salarisstrook.
- Jaarcijfers bij eigen bedrijf.
- Verhuurdersverklaring van huidige huurwoning indien van toepassing.
- Geldig legitimatiebewijs ten behoeve van uw legitimatieplicht (let op: géén kopie toesturen).
- Bij aanvang van de huurovereenkomst wordt een waarborgsom ter grootte van twee maandhuren (€ 4000,-) gesteld.
- Op de huurovereenkomst zijn van toepassing de "Algemene bepalingen huurovereenkomst woonruimte (model ROZ d.d. 12 april 2017)".

EEN HUIS HUREN? NEEM UW EIGEN NVM MAKELAAR MEE!
Plattegronden