Alpha Makelaardij

Kattensingel 2
2801 CA GOUDA
Vraagprijs € 700.000,- kosten koper
Omschrijving
Omschrijving
Zeer fraai afgewerkt, nagenoeg vrijstaand monumentaal pand (Rijksmonument) met zonnige terrastuin. Gelegen op een prachtige locatie aan de rand van het centrum met zicht op de singel en de grachten. Zelfs de Gouwekerk en de Sint Jan's Kerk zijn zichtbaar. Het object was voorheen in gebruik als kantoorruimte, maar leent zich ook uitstekend om te verbouwen tot riant woonhuis of tot meerdere wooneenheden.

Bouwjaar 1849. Het vloeroppervlak bedraagt 259 m², de inhoud 800 m³. Gelegen op circa 162 m² eigen grond.

Indeling:
begane grond: zij-entree, hal met meterkast, toilet en trappenhuis, kantoorruimte/spreekkamer voorzijde, open keuken met Caesarstone aanrechtblad, rvs spoelbak, koelkast en vaatwasser. Grote kantoorruimte aan achterzijde met kastenwand en 2x openslaande deuren naar achtergelegen tuin/terras.
1e verdieping: overloop kantoorruimte voorzijde, open ruimte voorzijde met pantry (idem uitvoering als begane grond, maar iets kleiner), grote kantoorruimte achterzijde.
2e verdieping: kleine overloop met toilet, spreekkamer voorzijde met 2x koekoek/dakkapel, grote kantoorruimte achterzijde met vide en zicht op nok en authentiek vliegwiel met hijsmechanisme.
3e verdieping (entresol): archiefruimte met dakramen en cv-ruimte.

Bijzonderheden:
*Het pand is in 2006/2007 volledig gerestaureerd. Recentelijk is het stucwerk aan de buitenzijde gerenoveerd en is het gehele buitenschilderwerk uitgevoerd.
*Het betreft een heel bijzonder en fraai afgewerkt (kantoor)pand in authentieke stijl, gerealiseerd in de voormalige “Bleekerij De Drie Notenboomen” van L. Jaspers en zoon. Boven de poort/doorgang naar de binnenplaats/voordeur bevindt zich een monumentale gevelsteen met voornoemde tekst. Via de afgesloten, gemeenschappelijke poort is de voordeur bereikbaar.
*Aan de achterzijde van het pand bevindt zich een groot, zonnig terras met houten vlonder. Daarachter ligt de tuin met sierbestrating, mooie "notenboomen" en de mogelijkheid een fietsenberging te realiseren.
*De bestemming is Gemengd. Binnen deze bestemming is zowel wonen als kantoor/bedrijf toegestaan.
*De artist impressions geven een beeld van de mogelijke indeling van het pand als woonhuis met op de begane grond bijvoorbeeld een woonkeuken, op de 1e verdieping een riante woonkamer en op de 2e verdieping 3 slaapkamers en een badkamer.
*Gelegen op goede stand nabij binnenstad, station en de snelwegen A12 en A20.
Plattegronden