Alpha Makelaardij

Fluwelensingel 90
2806 CG GOUDA
Vraagprijs € 900.000,- kosten koper
Omschrijving
Omschrijving
Monumentaal herenhuis (hoekwoning) met uitgebouwde woonkamer, eetkeuken, werkkamer op de begane grond, 4 slaapkamers, kleedkamer en 2 badkamers. De tuin is ca. 20 m. diep met GARAGE, meerdere parkeerplaatsen op eigen terrein en achterom. Gelegen aan de rand van Kort Haarlem/rand centrum tegenover het Houtmansplantsoen.

Bouwjaar ca. 1849/1895, inhoud ca. 610 m³, woonoppervlakte ca. 180 m² en perceeloppervlakte 362 m².

De indeling is als volgt:
Entree, vestibule/gang met originele marmeren vloer, volbetegeld modern toilet met wandmodel closet en fontein.
Werkkamer/garderobe aan de voorzijde met granitovloer en vernieuwde meterkast met automatische groepenkast (8 groepen, kookgroep en 3 aardlekschakelaars). Sfeervolle woonkamer met schouw, hoge plafonds (ruim 3 m.) en uitgebouwde serre met openslaande deuren naar de tuin.
De woonkamer is voorzien van brede houten vloerdelen en gestucte wand- en plafondafwerking. Eetkeuken aan de achterzijde van de woning in L-vorm opgesteld met bijpassende tafel/uitbreiding aanrechtblad (en krukken) en voorzien van apparatuur, te weten: 5-pits Boretti gasfornuis met 2 ovens, Boretti afzuigkap, Quooker, vaatwasmachine en koelkast. De bijkeuken is voorzien van de wasmachineaansluiting, vriezer en bergruimte. Achter de keuken ligt een 'klompenhok' met berging en toegangsdeur naar de achtertuin.
1e verdieping: Lichte overloop met balkon aan de voorzijde en separaat toilet aan de achterzijde met wandmodel closet en fontein. 1e slaapkamer aan de voorzijde met vaste kast, wastafel en fraai zicht over de singel/het water en het Houtmansplantsoen. 2e slaapkamer aan de achterzijde met kleine inloopkast, schouw en openslaande deuren naar het 1e dakterras. 3e slaap-/kleedkamer aan de achterzijde met vaste kasten. 4e slaapkamer aan de voorzijde met kasten. Vanuit de 3e kamer is de moderne, volbetegelde badkamer bereikbaar met een ligbad, inloopdouche met regen/stortdouche en handdouche, wastafelmeubel met spiegel en verlichting en plafond met spots en boxen. De kamers en overloop zijn voorzien van licht schilderwerk en houten vloerdelen.
2e verdieping: 5e slaapkamer met veel bergruimte achter de knieschotten, Velux dakramen, vaste kast met opstelling cv-combiketel, deur naar zonnig 2e dakterras en moderne 2e badkamer met inloopdouche met regen/stortdouche en handdouche, kleine wastafel en 3e toilet.
Tuin: ca. 20 meter diepe achtertuin, gelegen op het oosten (van ca. 9.30 uur tot ca. 19.30 zon in de zomer) welke recent volledig is vernieuwd (onder architectuur aangelegd) met buitenkeuken, verlichting (Inlight) en grote GARAGE met elektrische toegangsdeuren. De garage heeft een oplaadpunt voor een elektrische auto en een sedumdak. Er is een achterom via de naastgelegen poort.

Bijzonderheden:
- Gemeentelijk monument
- Leuke details: paneeldeuren, glas-in-lood, granitovloer
- Fraaie ligging aan de rand van de binnenstad en uitzicht op het Houtmansplantsoen
- 20 m. diepe achtertuin met achterom
- 2 badkamers en 3 toiletten
- Eetkeuken
- Voorzien van dubbel glas
- Dak-, muur- en gevelisolatie toegepast
- 2 dakterrassen
- Strak gestucte wandafwerking en houten vloerdelen in woonkamer en slaapkamers
- Werkkamer op de begane grond
- Tuin met GARAGE recent aangelegd
- Extra grond naast de garage met meerdere parkeerplaatsen
- Oplevering in overleg

Afmetingen:
Woonkamer: ca. 46 m² (12.00 x 3.70 / 4.00 m.)
Keuken: ca. 12 m² (3.00 x 4.00 m.)
Bijkeuken: ca. 5 m² (3.00 x 1.70 m.)
Werkkamer: ca. 8 m² (2.80 x 3.00 m.)
Klompenhok: ca. 1.50 m² (1.45 x 1.25 / 1.07 m.)
Slaapkamer 1: ca. 13 m² (3.86 x 3.45 m.)
Slaapkamer 2: ca. 15 m² (3.87 x 3.80 m.)
Slaapkamer 3: ca. 8 m² (3.01 x 2.79 / 2.17 m.)
Slaapkamer 4: ca. 7 m² (2.85 x 2.80 / 1.68 m.)
Dakterras 1: ca. 11 m² (3.00 x 3.70 m.)
Badkamer 1: ca. 5 m² (2.57 x 1.87 m.)
Slaapkamer 5: ca. 13 m² (3.10 / 2.00 x 5.80 / 2.36 m.)
Badkamer 2: ca. 4 m² (2.19 x 1.67 m.)
Dakterras 2: ca. 12 m² (4.50 x 2.80 m.)
Berging: ca. 4 m² (3.47 x 1.28 m.)
Garage: ca. 20 m² (3.47 x 5.65 m.)

OMSCHRIJVING MONUMENT:
Een herenhuis uit het derde kwart van de 19de eeuw in traditionele vormgeving, bestaande uit een begane grond en een verdieping, dat gedekt wordt door een schilddak met hollandse zwarte pannen. De voorgevel, een wit gepleisterde lijstgevel, is vier vensters breed en asymmetrisch van opzet, die tot uitdrukking komt door een verschil in detaillering. In vergelijking tot het één venster brede linkerdeel, heeft het rechterdeel, dat drie vensters breed is, kleiner imitatieblokwerk, smallere vensters en decoratie boven de vensters. Op de begane grond bevinden zich rechts twee vensters met schuiframen en links hiervan een deur met bovenlicht. De ingang wordt benadrukt door een klein balkon met een houten balustrade. Deze is te bereiken via twee vensters met T-schuiframen. Zowel de balkondeuren als de vensters hebben aan de bovenkant een omlijsting, die rust op een console in gotische trant. Van het linker deel is het venster op de begane grond een schuifraam en dat op de verdieping een zesdelig schuifraam. De gehele gevel wordt beëindigd door een kroonlijst, waarbij het friesgedeelte vier rechthoekige verdiepte velden heeft. Bij de middelste twee hebben deze op hun beurt twee dichtgezette kleine verdiept liggende vensters.

Wilt u deze woning bezichtigen? Neem uw eigen NVM-aankoopmakelaar mee.
Plattegronden