Alpha Makelaardij

Peperstraat 16 D
2801 RE GOUDA
Vraagprijs € 400.000,- kosten koper
Omschrijving
Omschrijving

Gaaf en verrassend binnenstadshuis met spectaculair dakterras met weids uitzicht op vele monumentale gebouwen, zoals de Sint Jan en de Gouwekerk! Aan de voorzijde heb je een fijne binnentuin. Gelegen op een unieke plek in een hofje in hartje centrum. Hier geniet je van de rust in en om je huis met de gezellige reuring van de binnenstad op loopafstand.

Bouwjaar 1884. Het woonoppervlak bedraagt 114 m² + 47 m² souterrain, de inhoud 539 m³. Gelegen op 106 m² eigen grond.

Via een steeg vanaf de Peperstraat bereik je de toegangsdeuren tot de gemeenschappelijke binnenplaats met de bergingen en de brievenbus. Langs de bij de woning horende voortuin en plaatsje bereik je de voordeur. De eigen grond strekt zich uit vanaf de gevel tot aan de bebouwing aan de overzijde. Ook ¼ deel van de binnenplaats is in eigendom.

De indeling is als volgt:
souterrain: bereikbaar via een fraaie, antieke spiltrap, grote bergruimte annex bijkeuken met plavuizenvloer. Aansluitend wijnkelder en poort naar de “bioscoop”. De bioscoop is afgewerkt met strak gestuukte wanden en plafond. Deze ruimte is uiteraard geschikt voor meerdere doeleinden, bijvoorbeeld als fitnessruimte. De stahoogte varieert van 1.75 tot 1.85 meter.
Begane grond: entree, hal met glazen bouwstenen, gezellige, ruime woonkamer met brede grenen vloerdelen en groot raam. Luxe half-open keuken (2018) voorzien van L-vormig natuurstenen aanrechtblad met bar, 5 pits inductie kookplaat, afzuigkap, luxe oven, vaatwasser, koelkast met vriesvak.
Portaal met authentieke steunberen met hardstenen platen, toilet met fontein.
1e verdieping: overloop met cv-ruimte, portaal met wasmachineaansluiting, twee flinke slaapkamers, waarvan één met vaste kasten. Inpandige badkamer (2002) voorzien van 2-persoons stoomdouchecabine, wastafel, toilet en designradiator (chroom).
2e verdieping: overloop met toegang tot het geweldige dakterras van maar liefst 48 m²!

Bijzonderheden:
*De woning is gerealiseerd in een voormalig schoolgebouw en is voorzien van kunststof kozijnen met dubbele beglazing en dakisolatie.
*Doordat elke radiator is voorzien van een digitale thermostaatknop, kan elke kamer afzonderlijk verwarmd kan worden en hoef je dus alleen de kamer(s) te verwarmen waar je bent. Dit Honeywell systeem is ook op afstand met een app te bedienen. Dus als je naar huis rijdt, kun je alvast de verwarming aanzetten. Comfortabel en energiezuinig!
*De begane grond, eerste en tweede verdieping zijn voorzien van brede, massief grenen vloerdelen.
*Het dakterras is vernieuwd in 2022 en is voorzien van pvc vlonders en mooie sedum bedekking. Het sedum zorgt voor koeling in de zomer en houdt de warmte binnen in de winter.
*Op de begane grond is een (aparte) grote schuur/berging van circa 12 m² aanwezig.
*Toegang via poort en een afgesloten binnenplaats. Video-/intercominstallatie aanwezig.
*Aan de voorzijde bevindt zich de mooi aangelegde binnentuin, waar het ook heerlijk toeven is.
*Mogelijkheid tot het realiseren van een opbouw op de tweede verdieping ten behoeve van 2 (slaap)kamers.
*Gelegen in hartje centrum (Beschermd Stadsgezicht), achter de panden aan de Peperstraat, waardoor je privacy is gewaarborgd.

EEN HUIS KOPEN? NEEM JE EIGEN NVM-AANKOOPMAKELAAR MEE!

Afmetingen:
souterrain:
bergruimte: 5.76 x 4.06 m.
wijnkelder: 4.57 x 1.78 m.
bioscoop: 4.57 x 3.41 m.
begane grond:
entree/hal
woonkamer: 5.36/4.99 x 5.95/2.85 m.
keuken: 3.90 x 2.33 m.
1e verdieping:
overloop
slaapkamer 1: 6.82 x 3.58 m.
slaapkamer 2: 5.59 x 2.31 m.
badkamer: 2.31 x 1.84 m.
2e verdieping:
overloop
dakterras: 9.57/7.08 x 6.21 m.

Plattegronden