Alpha Makelaardij

Kattensingel 3 +3A
2801 CA GOUDA
Vraagprijs € 1.850.000,- kosten koper
Omschrijving
Omschrijving
**Vraagprijs betrof het gehele complex inclusief Kattensingel 2. De transactieprijs betreft derhalve alleen de verkoop van Kattensingel 3/3A + garage + voormalige schuur**

Bijzonder fraai complex, bestaande uit een riant monumentaal pand met afgesloten poort naar mooie binnenplaats met parkeergelegenheid, terras/tuin, een aparte (vergader)ruimte, fraaie kantoorruimte en een separate bovenwoning met eigen entree aan de straatzijde. Het totaal omvat maar liefst circa 637 m² vloeroppervlak!

Het pand biedt diverse mogelijkheden. De bestemming is Gemengd en gedeeltelijk Wonen. Binnen de bestemming Gemengd is zowel wonen als kantoor/bedrijf toegestaan. Het perceel is 643 m² groot.

Het complex is opgedeeld in 5 eenheden, die als volgt zijn ingedeeld:

**Kattensingel 2**
Een zeer fraai afgewerkt, monumentaal pand (Rijksmonument) met toebehoren. Het pand beschikt over een bruto vloeroppervlak van 259 m², verdeeld over de begane grond, 1e en 2e verdieping en een entresol (magazijn) op de 3e verdieping. Bouwjaar 1849. Het object was voorheen in gebruik als kantoorruimte.

Indeling:
begane grond: zij-entree, hal met meterkast, toilet en trappenhuis, kantoorruimte/spreekkamer voorzijde, open keuken met Caesarstone aanrechtblad, rvs spoelbak, koelkast en vaatwasser. Grote kantoorruimte aan achterzijde met kastenwand en 2x openslaande deuren naar achtergelegen tuin/terras.
1e verdieping: overloop kantoorruimte voorzijde, open ruimte voorzijde met pantry (idem uitvoering als begane grond, maar iets kleiner), grote kantoorruimte achterzijde.
2e verdieping: kleine overloop met toilet, spreekkamer voorzijde met 2x koekoek/dakkapel, grote kantoorruimte achterzijde met vide en zicht op nok en authentiek vliegwiel met hijsmechanisme.
3e verdieping (entresol): archiefruimte met dakramen en cv-ruimte.

Het betreft een heel bijzonder en fraai afgewerkt kantoorpand in authentieke stijl, gerealiseerd in de vvoormalige “Bleekerij De Drie Notenboomen” van L. Jaspers en zoon. Boven de poort/doorgang naar de binnenplaats bevindt zich een monumentale gevelsteen met voornoemde tekst. Het achtergelegen binnenterrein is bereikbaar via afsluitbare poort. Aan de achterzijde van het pand bevindt zich een groot, zonnig terras én de mogelijkheid een auto te parkeren.

**Kattensingel 3**
Mooie, geheel gerestaureerde multifunctionele ruimte op de begane grond met aangebouwde parkeergarage. Het bruto vloeroppervlak bedraagt 100 m². Bouwjaar 1937.

Indeling:
begane grond: zij-entree via terras, gang met granitovloer, meterkast en toilet. Fraaie, grote vergaderkamer met mahonie visgraat vloer, glas-in-lood bovenlichten en openslaande deuren naar het terras. Twee kantoorkamers met massief grenen vloerdelen en deur naar de binnenplaats, eetkamer aan achterzijde met grenen vloerdelen, aanrecht, vaatwasser, koelkast en deur naar de binnenplaats.

**Garage achter Kattensingel 3**
Riante garage van 5.56 x 4.45 meter. Deze garage is voorzien van elektra en hoge openslaande deuren.

**Kattensingel ongenummerd (achter 3)**
Dit pand is sinds 2009/2010 min of meer nieuw gebouwd met behoud van de karakteristieke elementen en is sindsdien gebruikt als conferentieruimte. Het bruto vloeroppervlak bedraagt 113 m². Bouwjaar oorspronkelijk omstreeks 1900, maar in 2010 nagenoeg geheel vernieuwd.

Indeling:
zij-entree via de binnenplaats, ruime hal met bergkast, invalidentoilet, portaal met herentoilet en een portaal met twee damestoiletten. Luxe afwerking. Vanuit de hal is een entresol bereikbaar, waarop zich de heteluchtverwarmingsketel en bergruimte bevinden. Via dubbele deuren toegang tot de geweldige conferentieruimte met grijs gecoate betonvloer, heel hoge nok met mooie kapconstructie in het zicht, Velux dakramen. Zeer luxe keuken met een U-vormig aanrechtblad, veel kastruimte en inbouwapparatuur.

**Kattensingel 3A**
Groot appartement met bijzondere indeling. Prachtig zicht op de singel en de binnenstad. Het gebruiksoppervlak bedraagt circa 140 m². Bouwjaar 1937.

De indeling is als volgt:
begane grond: entree, hal met meterkast en trapopgang, overloop met toilet, grote woonkamer aan de voorzijde over de volle breedte van het pand met glas-in-lood bovenlichten. Open keuken voorzien van inbouwapparatuur. Toegang tot slaapkamer aan linkerzijde. Deze slaapkamer bevindt zich boven de poort naar het binnenterrein. Vanuit de slaapkamer is een grote bergvliering bereikbaar. Aan de achterzijde bevinden zich een grote tussenkamer/werkkamer met toegang tot de badkamer, die is voorzien van een douchecabine, wastafel, toilet en lichtkoepel. Grote overloop annex kamer met vaste kasten, waarin zich de cv-ketels voor de woning en ondergelegen bedrijfsruimte bevinden, wasmachineaansluiting en openslaande deuren naar de loggia/het overdekte terras. Aan de achterzijde van het pand bevindt zich een enorme slaapkamers met een trap naar het entresol, waar een slaapverdieping is gerealiseerd.

In de gehele woning zijn grenenhouten vloerdelen aangebracht, met uitzondering van de slaapkamer links voor. Hier ligt laminaat.

Bijzonderheden:
*Kattensingel 2 is volledig gerestaureerd sinds 2006/2007. De panden Kattensingel 3/3A zijn sinds 2003/2004 gerestaureerd/gerenoveerd. Kattensingel ongenummerd is sinds 2009/2010 geheel verbouwd.
*Kattensingel 2 is aangewezen als Rijksmonument.
*De panden zijn (met uitzondering van de woning op 3A) gebruikt geweest als kantoorruimte, maar lenen zich zeer goed omgebouwd te worden tot fraaie wooneenheden.
*De bestemming van Kattensingel 2 en 3 en de garage is "Gemengd", wat wil zeggen dat zowel wonen als bedrijfsmatig gebruik is toegestaan. In de woning 3A is alleen wonen toegestaan. De voormalige conferentieruimte achter 3A/de garage heeft de bestemming "Wonen".
*Gelegen op goede stand aan de singel aan de rand van het centrum, nabij het station en de snelwegen A-12 en A20.
*Recentelijk heeft herstel van het stucwerk aan de buitenzijde van het pand plaatsgevonden en momenteel wordt het buitenschilderwerk uitgevoerd.
*Volgens GIS Gouda zijn parkeervergunningen beschikbaar voor de adressen Kattensingel 2, 3 en 3A.
Plattegronden