Alpha Makelaardij

Houtmansgracht 5
2801 XB GOUDA
Vraagprijs € 800.000,- kosten koper
Omschrijving
Omschrijving
Supergaaf binnenstadspand met tuin én parkeerplaats! Een uniek pand, onderdeel uitmakend van transformatieproject "Het Buro", het voormalige politiebureau aan de Houtmansgracht. Mooi strak en modern afgewerkt met gebruik van luxe materialen. De hoge plafonds geven het pand stijl en allure. Door het gebruik van grote ramen stroomt het licht hier binnen. Echt een heerlijke plek om te wonen!

Bouwjaar oorspronkelijk 1957, in 2016 geheel gerenoveerd/getransformeerd. Het woonoppervlak bedraagt 188 m², de inhoud 541 m³.

De indeling is als volgt:
souterrain: open ruimte met daglicht via beloopbare glasplaat in het plafond. De ruimte kan worden gebruikt als logeerkamer of als berging. Gang met kast ten behoeve de WTW-installatie. Luxe badkamer (2019) met inloopdouche, afgewerkt met staal en glas, hangend toilet, wastafel met meubel, "marmeren" tegelwerk. Slaapkamer-en-suite met bijzondere bovenlichten.
Beletage/"begane grond": entree via stalen trap aan de buitengevel, ruime hal met meterkast, hardglazen vloerplaat, luxe toilet en staal met glazen schuifdeur naar de geweldige woonkeuken (Siematic). Echt een plaatje! Een eiland met bar, spoelbak, Quooker-kraan, veel laden en kasten, vaatwasser en een inductiekookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem. Aansluitend het eetgedeelte met 4 heel hoge openslaande deuren, waardoor de keuken min of meer overloopt in het terras/de tuin.
1e verdieping: prachtige woonkamer over de gehele verdieping! Pantry met vaste kastenwand en "hotel"koelkast. De voorzijde heeft grote ramen en een Frans balkon, die weids uitzicht bieden op de singel. Aan de achterzijde is een schouw met elektrische "waterhaard" aangebracht. Hier heb je mooi uitzicht op de historische binnenstad.
2e verdieping: overloop met cv-kast en aparte wasruimte. Grote slaapkamer aan de voorzijde met wederom mooi hoge ramen, luxe badkamer voorzien van doucheruimte, wastafel met meubel, toilet, vrijstaand ligbad, gestuukte wanden en "betonnen" tegelwerk. Aan de achterzijde zijn 2 slaapkamers samengevoegd tot één enorme (slaap)kamer.

Bijzonderheden:
*Nagenoeg alle wanden zijn glad gestuukt, de beletage en de 1e verdieping zijn voorzien van betonnen gietvloeren. In het souterrain en op de 2e verdieping zijn mooie laminaatvloeren aangebracht.
*De woonkeuken is een geweldige plek voor lange lunches en diners. Hier wil je niet meer weg.
*In het huis zijn diverse fraaie meubels op maat gemaakt in de stijl van meubel- en interieurontwerper Piet Boon. 
*De grote slaapkamer aan de achterzijde is eenvoudig terug te brengen naar de oorspronkelijke 2 slaapkamers.
*Mooi aangelegd, riant terras met houten vlonder en glasplaten. Via enkele treden bereik je de rest van de tuin. Dit alles is gelegen op het westen.
*Elektrisch bedienbaar zonnescherm over de volle breedte van de woonkeuken.
*Vanuit de tuin is direct toegang tot je eigen parkeerplaats in de achtergelegen, afgesloten garage. De vraagprijs voor de parkeerplaats bedraagt € 25.000,- k.k. Bijdrage VvE: € 20,- per maand.
*Het platte dak biedt de mogelijkheid tot het realiseren van nog een extra verdieping (circa 20 m²) met dakterras.
*Heel goede ligging aan de rand van de gezellige binnenstad en op loopafstand van het station en de schouwburg.
*Het complex heeft een rijke historie als politiebureau. De imponerende gevel van Het Buro kijkt al 65 jaar uit op de Goudse Houtmansgracht. Dit gebouw heeft al veel gehoord en gezien. Het huidige souterrain is de voormalige schietkelder. Het oorspronkelijke ontwerp van architect Herman Maria Joseph Kraaijvanger kenmerkt zich door een fraaie gevelindeling en veel gebruik van grote glasvlakken.

EEN RIANT BINNENSTADSPAND KOPEN? NEEM JE EIGEN NVM-AANKOOPMAKELAAR MEE!

Afmetingen:
souterrain:
overloop/bergruimte: 4.45 x 2.40 m.
badkamer I:3.35 x 2.26 m.
slaapkamer: 4.45 x 4.80 m.
beletage/begane grond:
entree/hal: 4.45 x 2.56 m.
woonkeuken: 7.19 x 4.45 m.
1e verdieping:
woonkamer: 43 m²
2e verdieping:
overloop
slaapkamer voorzijde: 4.45 x 3.15/2.52 m.
badkamer II: 3.30 x 2.14 m.
slaapkamer achterzijde: 4.45 x 4.12/3.17 m.
Plattegronden