Oosthaven 53
2801 PE GOUDA
Vraagprijs € 975.000,- kosten koper
Omschrijving
Omschrijving
Geweldig grachtenpand met maar liefst 800 m² woonoppervlak, een tuin en parkeergelegenheid op eigen terrein! Een unieke kans om groots te wonen!

Gelegen op toplocatie aan de mooiste gracht van Gouda! Een monumentaal pand (voormalig bankgebouw) met allure, dat is omringd door even rijk gedecoreerde monumentale kantoor- en woonpanden. Afgesloten parkeerterrein aan de achterzijde van het pand.

Dit fraaie Gemeentelijk Monument heeft een gevelbreedte van maar liefst 13.00 meter! Het pand is omstreeks 2000 gerenoveerd en gemoderniseerd. Het object is redelijk onderhouden.

Bouwjaar omstreeks 1900. De inhoud bedraagt 3.522 m³, het woonoppervlak 800 m² en het pand is gelegen op 770 m² eigen grond.

De indeling is als volgt:
begane grond: entree via brede monumentale deur, ruime hal met marmeren vloer, marmeren zuilen en originele stalen tourniquet (draaideur) met glas. Twee lichte kantoorruimtes aan de voorzijde, tussenvertrek (van elkaar gescheiden door wanden van glazen bouwstenen), mooie open kantoorruimte met groot daklicht en openslaande deuren naar de serre. Vanuit de serre is het privé-parkeerterrein bereikbaar. In het midden van het pand bevindt zich de keuken, het magazijn (in de voormalige bankkluis!) en een ruime toiletgroep (dames en heren).

Uiteraard is deze verdieping zeer geschikt te maken als woonverdieping met een geweldige, lichte woonkamer (L-vorm) van 212 m²! Een keuken, bijkeuken, wasruimte en bergruimte in de voormalige bankkluis.

Alle wanden zijn voorzien van glad stucwerk, scheidingswanden optrokken uit glazen bouwstenen en de ruimtes zijn afgesloten met prachtige, antieke deuren. De vloer is grotendeels voorzien van bamboe en ter plaatse van het daklicht is een kleine verhoging met betonnen tegelvloer aangebracht. Gipsplaten plafond met hier overheen een strak systeemplafond met inbouwarmaturen.

Aan de achterzijde (Spieringstraat 24-26) is een apart entree ten behoeve van de woonverdiepingen. Hal met marmeren vloer, "antiek" toilet, kelderkast en toegang tot kleine binnenplaats. Vanuit de hal is een toegang tot de huidige kantoorruimte (woonkamer) te maken. Prachtig authentiek trappenhuis met zijraam naar de...

1e verdieping: overloop met toegang tot 2 natte ruimtes met douches en toiletten. Twee prachtige kamers aan de voorzijde, waarvan één met mooi stucplafond. Beide kamers zijn voorzien van grote ramen met uitzicht op de gracht. Tussenkamers aan linker- en rechterzijde van de gang. Aan de achterzijde bevinden zich eveneens 2 grote kamers.

2e verdieping: overloop met cv-ruimte, eenvoudige badkamer, twee grote slaapkamers aan de voorzijde, 2 eenvoudige badkamers in het midden en twee kamers aan de achterzijde, die met elkaar in verbinding staan. Tevens toegang tot dakterras.

3e verdieping: bergvliering, bereikbaar vanaf de overloop.

Bijzonderheden:
*Riante tuin aan de achterzijde, gelegen op het noordoosten en met mooie bomen, een achterom met eigen brug en parkeergelegenheid op eigen terrein.
*De begane grond is voorheen in gebruik geweest als kantoorruimte en de verdiepingen als kamerbewoning.
*De verdiepingen zijn eenvoudig en netjes afgewerkt. Alle kamers zijn voorzien van een aanrechtblok.
*De bestemming is Gemengde Doeleinden. De begane grond mag bedrijfsmatig worden aangewend.
*Aangebouwde stenen schuur.
*Het betreft een Gemeentelijk Monument, dat is gelegen in een gebied, dat is aangewezen als Beschermd Stadsgezicht.

Omschrijving van het Monument:
“Voormalig woonhuis met een voorgevel van rond 1900 in neorenaissancestijl. Het pand bestaat uit twee waarschijnlijk zeventiende-eeuwse panden (met elk oorspronkelijk een voor- en achterhuis) die rond 1800 zijn samengevoegd.
Het huidige object bestaat voor wat betreft het voorhuis uit een kelder (in het linker gedeelte), een begane grond, twee verdiepingen en een zolder. Op het voorste gedeelte staat een evenwijdig aan de straat geplaatste kap met haaks daarop twee zadeldaken met gesmoorde Hollandse pannen.

Voorgevel
De bakstenen gevel is verlevendigd met behulp van oranje bakstenen speklagen en gestucte diamantkoppen en bezit links een risaliet die aan beide zijden is afgezet met oranje bakstenen lisenen.
De begane grond bezit een rijk gedecoreerde hardstenen borstwering. De risaliet is voorzien van twee schuifvensters die elk zijn omgeven door gestucte banden met diamantkoppen. Rechts bezit de begane grond een kozijn met deur en getoogd bovenlicht en twee schuifvensters.
De borstwering van de eerste verdieping is aan de boven- en onderzijde afgezet met behulp van geprofileerde lijsten en ter plaatse van de risaliet is ze rijk gedecoreerd met siermetselwerk en gestucte reliefs met daarin cartouches. Rechts is de borstwering gestuct.”

EEN HUIS KOPEN? NEEM UW EIGEN NVM-AANKOOPMAKELAAR MEE!
Plattegronden
Plattegronden

Download documenten
Google maps laden...