Alpha Makelaardij

Lage Gouwe 102
2801 LJ GOUDA
Vraagprijs € 625.000,- kosten koper
Omschrijving
Omschrijving
Heel fraai en modern afgewerkt, karakteristiek grachtenpand met grote berging en geweldig dakterras. Dit monument biedt heerlijk veel ruimte en licht. Vanaf het dakterras heb je mooi uitzicht op de Gouwekerk en de Sint Jan's kerk. Aan de voorzijde bieden de grote ramen in de woonkamer zicht op de gracht. Kortom: een heel fijn huis op een prachtige locatie.

Bouwjaar 1824. Het woonoppervlak bedraagt 163 m², de inhoud 552 m³. Gelegen op 123 m² eigen grond.

De indeling is als volgt:
begane grond: entree, hal met trapopgang, riante woonkamer met aan de voorzijde een heel hoog plafond. Meer naar achteren is het plafond lager en daar is een gezellig zitgedeelte gemaakt met een mooie kalkstenen schouw (Dekker Warmond) met open haard. Aansluitend een fijne woonkeuken met enorme lichtkoepel, rvs en houten aanrechtbladen met keramische spoelbak, veel laden, een Boretti fornuis met 5 gaspitten, vaatwasser en mozaïek-behang. Aansluitend een tussenhal met toilet met hardstenen fontein. Deur naar de grote berging met kunststof vloer, cv-ketel, keukenblok, wasmachineaansluiting en deur naar het achterom.
1e verdieping: overloop met in het trappenhuis een origineel balkenplafond. Separaat toilet met fontein. Grote slaap-/werkkamer aan de voorzijde met "leer" behang, een schouw, balkenplafond, eiken vloer, 3 vaste kasten en zicht op de gracht. Aan de achterzijde bevinden zich de luxe badkamer voorzien van inloopdouche, whirlpool, twee waskommen op een meubel, gave koperen kranen, mooi mozaïek-behang en een raam. Kamer met pantry en deur naar het geweldige terras.
2e verdieping: overloop met vaste kasten, slaapkamer aan de achterzijde met vaste kasten en zicht op de Sint Jan's kerk. Sfeervolle slaapkamer aan de voorzijde met twee dakkapellen, vaste kasten, massief eiken vloerdelen, de kapconstructie in het zicht en een heel fijne inloopkast.

Bijzonderheden:
*In de woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamers is prachtige, chique wandbekleding van Elitis aangebracht.
*Nagenoeg de gehele woning is voorzien van massief eiken vloerdelen.
*Op het riante dakterras is het heerlijk toeven. De zon schijnt er volop en je privacy is groot. Het is een tuin op "niveau".
*Heel praktische, grote berging aan de achterzijde met een deur naar de poort, die toegang biedt tot Achter de Vismarkt.
*Het huis is goed onderhouden. In 2018 zijn de voor- en achterzijde geschilderd, overal zijn "slimme" thermostaatknoppen aangebracht, dubbele beglazing is voor een groot gedeelte aanwezig en de kap is grotendeels geïsoleerd.
*Het pand is aangewezen als Gemeentelijk Monument en is gelegen in een gebied, dat is aangewezen als Beschermd Stadsgezicht.

EEN HUIS KOPEN? NEEM JE EIGEN NVM-AANKOOPMAKELAAR MEE!

Afmetingen:
Begane grond:
entree, hal met trapopgang
woonkamer: 12.50/12.19 x 4.17 m.
keuken: 4.85 x 4.56 m.
hal met toilet
berging: 5.16 x 4.28 m.
1e verdieping:
overloop met toilet
slaapkamer voorzijde: 6.55 x 4.01/3.04 m.
badkamer: 5.20 x 1.99 m.
keuken: 3.00/2.66 x 1.92 m.
dakterras: 9.40 x 5.08/4.20 m.
2e verdieping:
overloop
slaapkamer voorzijde: 4.70 x 3.97 m.
inloopkast: 3.97 x 2.24 m.
slaapkamer achterzijde: 2.81 x 2.50 m.
Plattegronden