Alpha Makelaardij

Geuzenstraat 8
2801 XV GOUDA
Vraagprijs € 425.000,- kosten koper
Omschrijving
Omschrijving
Bijzonder sfeervol en heerlijk licht en ruim binnenstadspand mét zonnige tuin! Dit gemeentelijk Monument met een gevelbreedte van 8 (!) meter is in gebruik geweest als hotel/guesthouse en heeft maar liefst 7 gezellige slaapkamers en een fijne woonkamer. Kom kijken en laat je verrassen!

Bouwjaar 1865. Het woonoppervlak bedraagt 153 m², de inhoud 523 m³. Gelegen op circa 87 m² eigen grond.

De indeling is als volgt:
begane grond: entree, hal met trapopgang en toegang tot de gezellige woonkamer met balkenplafond en openslaande deuren naar de tuin. Aansluitend een luxe, open woonkeuken met L-vormig terrazzo aanrechtblad, keramische spoelbak, koelkast, vriezer, oven, gaskookplaat, afzuigkap en vaatwasser. Grote ramen. Vanuit de woonkamer is de gang met toilet bereikbaar. Deze gang biedt toegang tot een grote bergruimte met zwart/witte plavuizen, een wasmachineaansluiting, gootsteen en een eigen toegang vanaf de straat.
1e verdieping: overloop. Aan de voorzijde bevindt zich de nette badkamer (gedeeltelijk zwart/wit betegeld) met douchecabine, wastafel, toilet en een groot raam. Slaapkamer aan de achterzijde met voormalige bedstee (onder de trap) en doorgang ("en-suite") naar de andere slaapkamer aan de achterzijde. Vanuit deze slaapkamer is de gang bereikbaar. De gang biedt toegang tot de slaapkamer aan de voorzijde.
2e verdieping: overloop met toegang tot een slaapkamer aan de voorzijde met 2 Velux dakramen en toegang tot de bergvliering. Slaapkamer aan de achterzijde met 2 Velux dakramen. Gang, slaapkamers aan voor- en achterzijde, beide voorzien van een Velux dakraam en vaste kasten met wastafel.
3e verdieping: bergvliering.

Bijzonderheden:
*Eigenlijk is alles aan dit huis bijzonder! Je moet het echt komen bekijken en beleven.
*De woonkamer en keuken zijn voorzien van massief eiken vloerdelen.
*Diverse slaapkamers zijn voorheen in gebruik geweest als hotelkamers. Om die reden zijn enkele kamers voorzien van een eigen wastafel.
*Vanuit de dakramen heb je fantastisch uitzicht op de historische binnenstad.
*Heel fijne, zonnige tuin met sierbestrating en veel groen. Hier is het echt genieten!
*De nutsvoorzieningen zijn aangebracht. Deze dienen echter door de koper te worden aangesloten op de meterkast. Een cv-ketel dient nog te worden aangebracht en aangesloten op de bestaande verwarmingsinstallatie.
*Het betreft een Gemeentelijk Monument, gelegen in een gebied, dat is aangewezen als Beschermd Stadsgezicht.
*De ligging is geweldig! Een rustige straat, midden in de stad en toch enigszins in de luwte. De aanlooproute naar de Markt ligt om de hoek. Een gezellige straat met leuke winkels en horeca.

De verkoper vertelt:
Ons woonhuis Geuzenstraat 8 staat te koop.
Een heerlijk huis met vele mogelijkheden.
Wij hebben alle kamers de afgelopen jaren wel een andere functie gegeven; slaapkamer, baby/kinderkamer, inloop ”kast” , zit- en logeerkamer. Dit geeft ook wel onze eigen geschiedenis weer…
4 kamers behoorden voorheen bij het Guesthouse “De Utrechtsche Dom” en horen nu bij het woonhuis. De nummering op de deuren met in de kast de wasbak, herinnert aan die tijd.
De fijne binnenstadstuin biedt beschutting aan jonge vogels. Vele koolmeesjes en merels zijn hier opgegroeid. Wij genieten iedere dag van de tuin: even tot rust komen in het zonnetje of in schaduw van de boom.
Het huis ligt in een rustige straat met buurtbewoners die de binnenstad een warm hart toedragen. In maart houden we met elkaar een opschoondag, waardoor onze straat er groen en netjes uitziet.
De restaurants om de hoek, de winkels en de markt dichtbij maakt dat het hier heerlijk wonen is.
Kortom, een huis met een fijne geschiedenis. Het is er klaar voor om een nieuwe toekomst tegemoet te gaan.

EEN HUIS KOPEN? NEEM JE EIGEN NVM-AANKOOPMAKELAAR MEE!

Afmetingen:
begane grond:
entree/hal
woonkamer: 5.59 x 3.69 m.
keuken: 4.00 x 2.79 m.
gang: 3.86 x 1.25 m.
bergruimte: 3.86 x 2.91 m.

1e verdieping:
overloop
slaapkamer: 3.62 x 3.34 m.
slaapkamer: 3.87 x 2.79 m.
gang: 3.20 x 1.25 m.
slaapkamer: 3.82 x 2.95 m.
badkamer: 2.79 x 2.25 m.

2e verdieping:
overloop
slaapkamer: 3.61 x 3.60 m.
slaapkamer: 3.85 x 2.37 m.
gang: 3.83 x 1.25 m.
slaapkamer 3.83 x 2.73 m.
slaapkamer 3.24 x 2.20 m.

3e verdieping:
bergvliering
Plattegronden