Alpha Makelaardij

Raam 161
2801 VL GOUDA
Vraagprijs € 475.000,- kosten koper
Omschrijving
Omschrijving
Riant binnenstadspand met mooi brede gevel, een geweldige, sfeervolle afwerking en een heerlijk zonnig dakterras! Het betreft een Gemeentelijk Monument, dat is gelegen op de hoek van een steeg. De zijramen die daardoor mogelijk zijn maken het huis extra licht. Kom kijken en voel de ruimte en de sfeer. Je bent meteen verkocht...

Het oorspronkelijke bouwjaar is 1596. Omstreeks 1850 zijn hoogstwaarschijnlijk de meeste bouwmuren gerealiseerd. Het woonoppervlak bedraagt 187 m², de inhoud 633 m³. Gelegen op 80 m² eigen grond.

De indeling is als volgt:
begane grond: entree via voordeur of de openslaande deuren, ruime hal met meterkast en prachtige openslaande tussendeuren met facetgeslepen glas (oude cafédeuren) naar de geweldige woonkeuken. Wat een ruimte en sfeer! Gezellige avonden zijn hier gegarandeerd. De keuken is voorzien van een verhoogde vloer (lichtgrijs epoxy) met vloerverwarming, een balkenplafond en een zijraam. Houten aanrechtblad met witte kasten, keramische spoelbak, los fornuis, circulatiekap, vaatwasser en grote lichtkoof. De wanden zijn geïsoleerd en strak afgewerkt. Trapkast met cv-ketel (combiketel uit 2015) en trapopgang naar de verdieping.
Vanuit de keuken is een werk-/slaapkamer bereikbaar met bovenlichten en aansluitend een was-/bergruimte met vaste kasten, gootsteen, douche en separaat toilet. Ook vanuit deze ruimte is de 1e verdieping bereikbaar.
1e verdieping:
overloop met toilet, openslaande deuren naar de heerlijk lichte woonkamer (U-vorm) met eiken parketvloer. Aan de voorzijde 3 grote ramen met glas-in-lood bovenlichten. Aan de achterzijde is een fijne leeshoek gemaakt. Via de openslaande deuren bereik je het dakterras. Wanneer je het dakterras oversteekt kom je in een extra (slaap)kamer met toegang tot de begane grond.
2e verdieping: overloop, ruime slaapkamer voorzijde met 3x openslaande ramen, badkamer (grotendeels licht met blauw betegeld) met dakkapel, ligbad met whirlpool, douche, wastafel, hangend toilet en designradiator. Twee slaapkamers aan de achterzijde, waarvan één met balkon. Op de vloer is eiken parket aangebracht.

Bijzonderheden:
*het dakterras, het balkon en de slaapkamers bieden fantastisch uitzicht op de binnenstad. De Barbaratoren, Gouwekerk, Sint Jan en het stadhuis zijn zichtbaar.
*Heerlijk zonnig dakterras van maar liefst 25 m² met veel privacy. Op het terras zijn vlonders aangebracht.
*De woning is goed onderhouden en mooi afgewerkt. In 2018 is de achtergevel opnieuw gestuukt en geschilderd, zijn nieuwe kozijnen en een nieuwe daklijst aangebracht.
*Op de 2e verdieping is de kapconstructie in alle ruimtes in het zicht gehouden.
*De hal op de begane grond kan worden aangewend voor het stallen van fietsen.
*De Raambuurt is een heel gezellige binnenstadbuurt: een dorp in de stad. Met een actieve buurtverenigingen: Museumhaven, Speelwinkel. En veel speeltuintjes.

EEN HUIS KOPEN? NEEM JE EIGEN NVM-AANKOOPMAKELAAR MEE!

Afmetingen:
begane grond:
entree, hal: 4.98 x 1.91/1.62 m.
woonkeuken: 8.61/7.57 x 4.98 m.
slaapkamer: 4.98 x 4.00 m.
badkamer: 4.98 x 2.51 m.
1e verdieping:
overloop met toilet
woonkamer: 45 m²
dakterras: 4.95/4.48 x 5.35 m.
slaapkamer: 5.35 x 2.48 m.
2e verdieping:
overloop
slaapkamer voorzijde: 5.07 x 3.23/2.02 m.
badkamer: 8 m²
slaapkamer achterzijde: 4.31 x 2.45/2.25 m.
slaapkamer achterzijde: 2.75 x 2.61 m.
Plattegronden
Plattegronden

Download documenten