Alpha Makelaardij

Fluwelensingel 60
2806 CC GOUDA
Vraagprijs € 469.000,- kosten koper
Omschrijving
Omschrijving
Riant singelpand met een gevelbreedte van maar liefst 6.50 meter. Het karakteristieke voorhuis is in gebruik als woonhuis. Aan de achterzijde bevinden zich een zonnige tuin en diverse opstallen. Het woonhuis en de opstallen zijn voorheen in gebruik geweest als saunacomplex. Bij het woonhuis is een aanvang gemaakt tot het verbouwen en moderniseren van het pand. De opstallen en saunafaciliteiten zijn sinds circa 2001 niet meer in gebruik.

Bouwjaar 1855. Het woonoppervlak bedraagt 217 m², de overige ruimte is 163 m² groot en het geheel is gelegen op 322 m² eigen grond.

De indeling is als volgt:
Begane grond: entree, vestibule met meterkast, ruime hal met vaste kast. Vervolgens een gang met toilet, inpandige berging met cv-ketel en het trappenhuis. Grote woonkamer met Aziatisch hardstenen vloer, grote ramen aan de voorzijde en een gezellige open haard in het midden. Aansluitend de woonkeuken met granieten aanrechtblad met 1,5 rvs spoelbak, bar en diverse apparatuur. Gezellige zithoek aan de rechterzijde. Via de keuken zijn de overige opstallen (L-vorm) bereikbaar, die in gebruik zijn geweest als behandelkamer (schoonheidssalon) en thans worden gebruikt als opslagruimte. De tuin is bereikbaar via een schuifpui.
1e verdieping: overloop met toilet, wasruimte in de uitbouw, grote slaapkamer aan de voorzijde met doorgang tot extra slaap-/kleedruimte, slaapkamer aan de achterzijde met openslaande deuren naar het platte dak (mogelijkheid tot dakterras van circa 22 m²). Moderne badkamer (zwart/wit betegeld) voorzien van hoekligbad, inloopdouche, wastafel en lichtkoepel.
2e verdieping: leuke slaapkamer aan de achterzijde met dakkapel en doorgang naar een grote bergruimte aan de voorzijde.

Bijzonderheden:
*De verbouwing en modernisering dienen nog te worden voltooid.
*De fijne, zonnige tuin, dient te worden aangelegd.
*De achtergelegen opstallen bevinden zich nog grotendeels in de oorspronkelijke vorm en dienen te worden gerenoveerd of verwijderd, waardoor een riante "stadstuin" van circa 140 m² kan worden gecreëerd.
*Goede ligging op loopafstand van hartje binnenstad en het station.
*De bestemming van het pand is Gemengd-1. Bij deze bestemming is zowel wonen als bedrijfsmatig gebruik op de begane grond mogelijk.

Afmetingen:
begane grond:
entree/hal: 4.28 x 3.28 m.
woonkamer: 33 m²
keuken: 7.33 x 4.49 m.
zithoek: 2.82 x 2.28 m.
sauna: 3.98 x 2.28 m.
gang/open ruimte met toegang tot het voormalige saunacomplex, inclusief badhuis. Totaal oppervlak 134 m².
1e verdieping:
overloop
slaapkamer voorzijde: 4.35 x 4.01 m.
slaap-/kleedruimte: 3.90 x 2.16 m.
slaapkamer achterzijde: 4.12 x 3.33 m.
badkamer: 8 m²
wasruimte: 2.77 x 2.22 m.
2e verdieping:
slaapkamer achterzijde: 4.87 x 3.34 m.
bergruimte (kleedruimte): 6.38 x 5.00 m.
Plattegronden