Oosthaven 53 .
2801 PE GOUDA
Vraagprijs € 575.000,- vrij op naam
Omschrijving
Omschrijving
BOUWNUMMER A
Een uniek appartement op de begane grond van het pand. De woning loopt geheel van voor naar achteren, is 30 meter (!) diep en wordt halverwege onderbroken door een sfeervolle patio, die via openslaande deuren bereikbaar is vanuit 3 ruimtes. Aan de achterzijde bevindt zich de mooie, authentieke serre met openslaande deuren naar de tuin.

De indeling is als volgt:
begane grond: entree, gecentreerde hal, woonkamer met openslaande deuren naar de patio, half open keuken, fijne eetkamer met vaste kast en zicht op de gracht. Tussenhal met toilet, inpandige berging. Aan de achterzijde bevinden zich twee mooi ruime slaapkamers, beide voorzien van een eigen badkamer. De slaapkamer aan de achterzijde beschikt ook nog over een kleedruimte en openslaande deuren naar de serre/werkkamer.

Fijne tuin op het oosten. Directe toegang tot de parkeertuin.

Bijzonderheden:
*Het appartement maakt deel uit van (ver)nieuwbouwproject De Bank: 8 geweldige appartementen in een voormalig bankgebouw aan Oosthaven 53! Een uniek pand met een prachtige, karakteristieke gevel van maar liefst 13 meter breed. Dit gemeentelijke monument is gelegen aan de gracht in hartje binnenstad. De gezellige markt en de winkels bevinden zich op loopafstand.
*Het complex wordt voorzien van een lift, die zich bevindt in de fraaie centrale hal met marmeren vloeren en lambrisering en een indrukwekkend, monumentaal trappenhuis. De woningen worden strak afgewerkt met behoud van de eigen karakteristieke sfeer. Voor de keuken is een stelpost opgenomen van € 2.500,- en het sanitair wordt modern uitgevoerd. Uiteraard worden alle woningen voorzien van een eigen cv-installatie en bestaat de mogelijkheid tot het aanbrengen van vloerverwarming.
*Wat helemaal heel comfortabel is, is dat op het achtergelegen erf met monumentale boom 8 privé-parkeerplaatsen (koopsom € 25.000,- v.o.n. per plaats) worden gerealiseerd. Ook wordt hier een grote gemeenschappelijke fietsenberging gemaakt. Het terrein is bereikbaar via een eigen brug en wordt afgesloten met een hek. Zo worden optimale privacy en veiligheid geboden.
*De oplevering staat gepland voor 2e kwartaal 2020.
*Via BetaalgarantNederland.nl dienen kopers zich te verzekeren voor afbouwgarantie van de woning.

Afmetingen:
Woonkamer: 16.15 x 5.36/2.96 m.
Waarvan keuken: 5.00 x 2.96 m.
Inpandige berging: 2.00 x 3.07 m.
Slaapkamer 1: 19.97 m²
Badkamer 1: 1.40 x 3.06 m.
Slaapkamer 2: 8.66 m²
Badkamer 2: 3.90 m²
Tuinkamer: 2.35 x 5.69 m.
Tuin: 2.50 x 5.69 m.
Patio: 4.25 x 3.96 m.

De geschiedenis
Het pand Oosthaven 53 staat in één van de oudste delen van de stad Gouda en bestond oorspronkelijk uit twee smalle kavels die zijn samengevoegd. De percelen waren aan de straatzijde bebouwd met een woonhuis en pakhuis met erf erachter. Toen de kaarsenfabrikant dr. Hendrik IJssel de Schepper beide percelen in 1887 kocht, liet hij het pakhuis afbreken en het woonhuis verbouwen en vergroten tot het huidige pand. In 1907 werd het pand verkocht aan bankier G. Bouters die er zijn bank M.J. Ogier & Co vestigde. Na diens overlijden in 1927 werd het bankiersbedrijf voortgezet door zijn schoonzoon, F.R. Pruijmboom. Vanwege de uitbreiding van de bankactiviteiten vond midden van de jaren 30 een verbouwing van de begane grond plaats waaronder de bouw van een kluis en aan de achterzijde een archiefgebouw. In 1953 gebeurde dit nog rigoureuzer toen het pand na overname van M.J. Ogier & Co (1950) in bezit kwam van “De Twentsche Bank”, nu ABN-AMRO.

In het midden van het pand bevindt zich een imposant en monumentaal trappenhuis. De leuning onderaan begint met een houten geprofileerde baluster, die is voorzien van gietijzeren trapspijlen. De trapleuning zet zich op de verdieping voort als traphek. De leuning aan de wandzijde heeft aan het begin en einde het bekende 19e-eeuwse slakkenhuis pro?el waarbij onderaan een acanthusblad is toegevoegd.
Plattegronden